Afbeelding

Garnalenvissen en zeehonden kijken

Algemeen Texel Actief

Wil je wel eens van dichtbij zeehonden in het wild zien? En met een schip op garnalen vissen? Maak dan een avontuurlijke rondvaart over de Waddenzee, leuk en spannend voor het hele gezin. Er zijn bijna dagelijks meerdere tochten, sommige in combinatie met een wandeling over een drooggevallen zandplaat (foto).

In de haven van Oudeschild monster je aan voor een tocht met de TX10 ‘Emmie’ of de TX20 ‘Walrus’. Een tocht duurt ongeveer twee uur. Het schip vaart vlak langs zandbanken, waar bij eb de zeehonden liggen te zonnen en de jongen door hun moeder worden gevoed. 

Het garnalenvissen is een bijzondere belevenis. Nadat de netten zijn binnengehaald, geeft een ervaren visserman uitleg over de vangst. De garnalen worden gekookt en verdeeld onder de passagiers. Verser kun je ze niet krijgen. Maar er komt nog veel meer in het net. Krabben, zeesterren, knorhaantjes, pietermannen, platvisjes, misschien wel een zandhaai. 

Ook bij minder weer varen de schepen uit. Hoe meer wind, hoe groter het avontuur. ‘Deadliest Catch’ op z’n Texels! Alleen bij zware storm wordt er niet gevaren. Regen? Geen punt! Regenjas aan en daarna lekker opdrogen bij de kachel in de kombuis. Mist of miezerig weer? Dan is het wad juist op z’n mooist (en stilst).

Van onze partners