Afbeelding
Foto: Liselotte Schoo

(H)eerlijk en lokaal eten in unieke ambiance tijdens BFF Texel 2022

Algemeen Eten & Drinken TexelTips

OUDESCHILD - Lekker eten en genieten op een fantastische locatie: dát is waar het Beach Food Festival voor staat. Je bent van harte welkom op dit (h)eerlijke outdoor cooking festival dat van 22 tot en met 24 juli neerstrijkt aade rand van de Waddenhaven van Oudeschild.  

Lokale chefs van verschillende restaurants en cateringbedrijven, voeren de boventoon in de food line-up tijdens deze vijfde editie van het Beach Food Festival. Hier proef je wat Texel op culinair gebied allemaal te bieden heeft! Festivalbezoekers genieten van de meest uiteenlopende comfort food gerechten; van waddenoesters tot beach burgers.

Het Beach Food Festival is inmiddels uitgegroeid tot het groenste culinaire evenement van de Wadden. Een festival met duurzame ambities, een sterke food line-up én lokale gastvrijheid. Dat komt tot uiting in de gerechten die worden geserveerd. “We kunnen een groot verschil maken met elkaar door de keuzes die wij maken”, zegt Valerie Jongeneel, organisator van het festival. “Zo serveert iedere deelnemer een vegetarisch gerecht en komen de vlees- en visgerechten die er zijn van dichtbij.” En er is meer. 

Ook aan een sfeervolle aankleding en muzikale omlijsting is gedacht. Terwijl vanuit de VinylVan heerlijke muziek schalt, kun je rondneuzen tussen de tweedehands kleding van de Sjop, je vergapen aan de zelfgemaakte ‘natuurschatten’ van Mirakelz of een yogales volgen op het strandje. Ook voor kinderen is er van alles te beleven; van creatieve workshops tot krabben vangen of strandjutten. Toegang is gratis. Op vrijdag en zaterdag duurt het evenement van 12.00 - 22.00 uur, op zondag eindigt het evenement om 20.00 uur. Op www.beachfoodfestival.nl. (Foto: Liselotte Schoo)

Van onze partners