Afbeelding
Foto: Ronald Timmer

Primeur Speedweekend 2022: wereldfinale op Texel

Algemeen Texel Actueel

DE COCKSDORP - Race-fans opgelet! Op zaterdag 16 en zondag 17 juli wordt het Speedweekend gehouden op het terrein van de MAB-club. Meer dan 200 coureurs uit binnen- én buitenland gaan de strijd met elkaar aan in vijf verschillende klassen. De koningsklasse van de Stockcar F1 heeft dit jaar een primeur. De allereerste World of Dirt Stockcar finale vindt plaats op het Texelse circuit aan de Hoofdweg.

Een aantal coureurs, waaronder verschillende Texelse coureurs, hebben zich al weten te plaatsen voor de World of Dirt Stockcar finale. Tijdens het Speedweekend zullen coureurs die zich nog niet geplaatst hebben alles op alles zetten om alsnog een plek in de ‘grande finale’ te bemachtigen. De winnaar van de finale gaat met 5.000 euro naar huis én mag een jaar lang met een goud/oranje dakspoiler rijden als zijnde de officiële kampioen van de Stockcar F1. Er staat dus veel op het spel en het belooft dan ook een enorm spektakel te worden. Ben je autosportliefhebber? Dan mag je dit niet missen.

Naast de strijd om de Stockcar F1-titel valt er tijdens het Speedweekend ook in de andere raceklassen veel te genieten. In de Vrije Standaard nemen opgevoerde en verstevigde personenauto’s het tegen elkaar op. Deze crossauto’s moeten het doen met iets minder power maar bieden minstens zoveel spektakel als hun grote broers in de Formule 1. Ook in de Rodeo-klasse en Bangerstox gaat het er ruig aan toe. Hier strijden de afdankertjes om de eer. De Rodeo-auto’s zijn niet opgevoerd en hebben alleen een verplichte rolkooi, terwijl de Bangerstox (auto’s van maximaal 1.200 kilo) op geen enkele manier verstevigd zijn. In de juniorenklasse tot slot krijgen talentvolle coureurs van 12 tot 18 jaar de kans om zich te onderscheiden. (Foto: Ronald Timmer)

Van onze partners