<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Ronald Timmer
Texel Actueel

Wereldtoppers crossen in Speedweekend

Zo'n 240 coureurs, verdeeld over vijf klassen, betwisten elkaar de overwinning tijdens het Speedweekend, de autocrosswedstrijden die zaterdag 20 en zondag 21 juli aan de Hoofdweg in Eierland worden gehouden.

Er verschijnt een ijzersterk deelnemersveld aan de start op het terrein van de MAB Club, door liefhebbers ook wel "de heilige klei van Eierland" genoemd. Het sterkst bezet is de Formule 1, met meer dan honderd stockcars uit binnen- en buitenland, waaronder tien wereldtoppers uit Engeland. Wanneer zij aan de start verschijnen, kun je het gebrul van de zware motoren kilometers verderop horen. Ook in de Vrije Standaard-klasse, met ruim dertig deelnemers, straalt de klasse er vanaf. De auto's zijn in deze beide klassen optimaal geprepareerd, op een eurootje meer of minder wordt niet gelet.

Voor de liefhebbers van het 'echte' crossen, met coureurs die beduidend minder voorzichtig met hun materiaal omspringen en het betere lijf-aan-lijfwerk niet schuwen, valt er eveneens veel te genieten. Er zijn twee klassen met deze eenvoudige, snelle autootjes: de Bangerstox en de Rodeo. En uiteraard maakt de aanstormende jeugd z'n opwachting bij de Junioren.

De baan ligt er prachtig bij en ook de weersvooruitzichten zijn goed, zodat niets een geslaagde cross in de weg lijkt te staan. De eerste manche begint op beide dagen om 12:00 uur. Het spektakel duurt de hele middag tot ongeveer 18:00 uur. Dagkaarten kosten €10,-; kinderen tot 12 jaar betalen de helft.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten