Zondag gaan de autocrossers na twee jaar weer los op 'de heilige klei'.
Zondag gaan de autocrossers na twee jaar weer los op 'de heilige klei'. Foto: Ronald Timmer

Autocrossers weer los op de Texel Oval in Eierland

Algemeen Texel Actueel

Op het terrein van de MAB aan de Hoofdweg in Eierland gaat zondag 19 juni om 12:00 uur de eerste autocross van 2022 start. Ruim tweehonderd coureurs zullen de strijd aangaan in vijf verschillende klassen.

Het programma is vertrouwd met de Formule 1 Stockcars, de Vrije Standaard, de Rodeo, de Bangerstox en de Junioren. In de juniorenklasse rijden uitsluitend Texelse jongeren tussen de 12 en 18 jaar, voor menigeen de opstapklasse naar een mooie autocross carrière. Na twee jaar afwezigheid vanwege Covid, is het ook meteen de vuurdoop voor een aantal nieuwe junioren.

De autocross is niet alleen het terrein van de coureurs, maar ook van de monteurs die op de achtergrond hun rol hebben. Zij zorgen ervoor dat de auto’s klaar zijn voor de strijd en zij staan na afloop van de cross ook altijd paraat met het gereedschap om het gehavende materieel weer op te lappen.

De entree bedraagt €15,- voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Speedweekend

Zaterdag 16 en zondag 17 juli wordt het Speedweekend op het terrein van de MAB gehouden. Dit jaar zal voor het eerst de Wereldfinale Stockcar F1 (world of Dirt) plaatsvinden in dit weekend. De coureurs strijden via diverse wedstrijden voor de punten, om een zo goed mogelijke startpositie te bemachtigen voor deze ‘grande’ finale. De winnaar van de finale gaat met 5000 euro naar huis en de roem! Hij mag een jaar lang met een goud/oranje dak spoiler rijden.

Van onze partners