Afbeelding

Op avontuur in Museum Kaap Skil

Algemeen TexelTips Texel Actief

OUDESCHILD - Kaap Skil is een uniek museum op Texel vol verhalen en avonturen. Kom langs en laat je meevoeren naar het Texel van de 16e en 17e eeuw.

In het entreegebouw van Museum Kaap Skil zijn twee nieuwe, spectaculaire tentoonstellingen te zien. In Wereldreis, op de eerste verdieping, ontdek je aan de hand van eeuwenoude opgedoken voorwerpen de wereldwijde handel van de 16e en 17e eeuw. Texel speelde in die tijd een belangrijke rol in de wereldhandel! De zaalvullende maquette in de kelder geeft je een goed beeld van het reilen en zeilen op de Reede van Texel. In de tentoonstelling Palmhoutwrak val je van de ene verbazing in de andere: wat een enorme rijkdom zat er in dat zeventiende-eeuwse schip! Waaronder de wereldberoemde jurk, die zelfs na honderden jaren op de zeebodem te hebben gelegen er nog fantastisch uitziet.

Ontdek de wereld van Kaap Skil
Kinderen vinden hun eigen avontuurlijke route in de tentoonstellingen. Zij kunnen hun oor te luisteren leggen tegen de schelpjes, die laag bij de grond hangen. Zo ontdekken ze heel andere dingen dan hun ouders, want het schelpje heeft haar eigen blik op de wereld. Favoriet bij kinderen is ook de grote dwarsdoorsnede van een schip; als een poppenhuis!

Inloopworkshop striptekenen
Op beide woensdagen in de voorjaarsvakantie geeft kunstenaar Paulien Valk tussen 14:00 en 16:00 uur een inloopworkshop striptekenen. Op dinsdag en donderdag zijn er rondleidingen door de tentoonstellingen en regelmatig vertelt een jutter over zijn avonturen in de jutterij. Kijk voor actuele data en tijden in de agenda of op www.kaapskil.nl.

Van onze partners