Afbeelding

Museum Kaap Skil: leuk en spannend

Algemeen TexelTips

Een bezoek aan Museum Kaap Skil in Oudeschild is een belevenis voor het hele gezin. Je vindt er allerlei leuke en spannende tentoonstellingen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de eeuwenoude spullen die zijn opgedoken uit scheepswrakken van de bodem van de Waddenzee? In het openluchtmuseum achter het entreegebouw beleef je Oudeschild zoals het vroeger was en bij de maquette van de Reede van Texel waan je je op een groot zeilschip in 1650. In de jutterij vind je duizenden dingen die op het strand zijn aangespoeld en in weer en wind verzameld. Jutters vertellen regelmatig over hun avonturen en nettenboeters, touwslagers, visrokers en andere ambachtslieden verzorgen wekelijks demonstraties.
Op woensdag draait de molen en wordt er graan gemalen.


Een museum saai? Kaap Skil zeker niet! Voor kinderen is er veel te beleven, de interactieve tentoonstellingen bieden volop spel- en doe-plezier. Lukt het jou om de scheepslading op de juiste plek af te leveren? In het openluchtmuseum ga je terug naar het leven van begin twintigste eeuw. Met de doe-route ontdek je het hele museum, binnen en buiten en test je je Kaapskills. Verkoop jij de meeste vis of kijk je als een jutter? Zes leuke activiteiten laten je kennismaken met het leven met de zee. Alle Kaapskills gedaan? Dan ontvang je een diploma.

In verband met de coronamaatregelen kunnen niet teveel bezoekers tegelijk terecht bij Kaap Skil. Reserveren is verplicht, maar je mag zo lang blijven als je wilt.

Veel meer informatie vind je op www.kaapskil.nl.

Afbeelding

Van onze partners