Afbeelding

Beach Food Festival 2019

Algemeen Eten & Drinken

Vrijdag 26 juli t/m zondag 28 juli vindt de 4e editie van het Beach Food Festival plaats. Het festival verhuist, in verband met de aanpassingen aan de waddendijk, eenmalig van Oudeschild naar de tuinen van Landgoed de Bonte Belevenis nabij Den Hoorn. Ervaar dit jaar een te gekke exclusieve editie met het thema 'surf & turf'. Lekker met de voetjes in het gras en een food line up om om van te watertanden. Een festival voor iedere liefhebber van lekker eten, lokale ingrediënten, muziek en met elkaar genieten.

Het festival heeft ondertussen een vaste plek veroverd op de landelijke festivalagenda en is uitgegroeid tot het grootste en groenste culinaire evenement van de Wadden. De food line up bestaat uit gepassioneerde chefs van Texelse bodem, die staan te popelen om hun gerechten aan de bezoekers van het festival te laten proeven. Er is voor ieder wat wils en er is uiteraard ook aan de kids en de vegetariër gedacht. Met het thema surf & turf wordt land en zee samengebracht tot een smakelijke combinatie.

Workshops, masterclasses en kids activiteiten

Landgoed de Bonte Belevenis verzorgt tijdens het evenement veel extra activiteiten, waaronder de mogelijkheid tot het bezoeken van hun distilleerderij, brouwerij, bakkerij en kruidentuin. De groene omgeving en tuinen bieden ook plek voor een festival markt met voldoende lekkers om mee te nemen naar huis. Voor de families die ons eiland bezoeken is er ook genoeg te doen. Zo kunnen de kids prima in de speeltuin vertoeven of een broodje bakken bij de vuurplaats. Maar ook voor de grote genieters is er voldoende te doen. Zoals een masterclass bier & spijs, een kruidenwandeling, funghi workshop, je eigen BFF borrel distilleren, een rondleiding door de brouwerij of een massage in het Spa Dorp.

Food & Fun

Gedurende het weekend biedt dit outdoor-cooking festival plaats aan ruim 20 gastronomische deelnemers die in een ontspannen festivalsfeer in de tuin van Landgoed de Bonte Belevenis staan opgesteld. Het open grasveld en de nabij gelegen duinen maken het geheel tot een echt festivalterrein waar jong en oud eten, drinken, spelen en genieten. Tijdens het evenement staat betaalbaar en verantwoord genieten voor iedereen centraal. De maximale prijs voor een gerecht bedraagt € 6,50 en de ervaring leert dat je na drie gerechten voldaan bent. "Maar je kunt ook gerechten delen en er meer nemen, want er is zoveel lekkers te proeven." Er wordt met cash of pin betaalt, er zijn geen festivalmuntjes. Landgoed De Bonte Belevenis ligt nabij Den Hoorn aan de Rommelpot 11.

Vervoer

De organisatie vraagt de bezoeker om op de fiets naar het festival te komen. Er is parkeergelegenheid in de omgeving van het festival á € 1,- per auto en voor slechts € 1,- p.p. de shuttlebus naar het festivalterrein. Er is tevens een shuttlebus die vanuit de De Cocksdorp, via De Koog, Oudeschild, Den Burg en 't Horntje richting Landgoed de Bonte Belevenis rijdt.

Meer informatie over vervoer en parkeren vindt men vlak voor het evenement op de website en de Facebook-event-pagina van het Beach Food Festival.

Van onze partners