<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Liselotte Schoo
Eten & Drinken

Beach Food Festival: culinair, sfeervol én groen

Lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer van zon, zee en strand en met uitzicht over het uitgestrekte wad. Bij de Waddenhaven in Oudeschild wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 juli de derde editie van het Beach Food Festival gehouden.


Met enkele duizenden bezoekers was het Beach Food Festival al de eerste keer een schot in de roos. Hoewel nog betrekkelijk nieuw heeft het culinaire feestje nu al een vaste plek op de landelijke festivalagenda veroverd. Reden genoeg om niet te veel aan het concept te sleutelen. Als bezoeker word je getrakteerd op lekkere en verrassende gerechten, waarbij Texelse ingrediënten een belangrijke rol spelen. De ruim 22 deelnemende culinaire bedrijven serveren en bereiden het eten vanuit foodtrucks, tentjes, karren en andere mobiele keukens.

Heel bijzonder is natuurlijk ook de locatie: het strandje bij de Waddenhaven, op de grens van land en zee, met de dijk in je rug en met uitzicht over het wad en de zee. Door de werkzaamheden aan de dijk was er even sprake van dat de organisatie op zoek moest naar een alternatieve plek. Maar dankzij goed overleg met de gemeente, de Waddenhaven en aannemer Boskalis bleek dat gelukkig niet nodig.


De organisatie heeft een groene missie, "maar zonder geitenwollensokkenalert", zoals woordvoerder Valerie Jongeneel zegt. Met zeewater voor de toiletten, natuurlijke energiebronnen, LED-verlichting, meubels van gebruikte materialen en afvalscheiding was het festival al goed op weg. Dit jaar gaat het een stapje verder. Zo moet de afvalstroom drastisch worden verminderd en draait een proef met herbruikbare bekers en borden, die je bij de ingang kunt kopen. "Daarmee zijn we uitgegroeid tot het grootste en groenste culinaire evenement van de Wadden", claimt Valerie trots.


Het Beach Foods Festival begint steeds om 12.00 uur en duurt op vrijdag en zaterdag tot 22.00 en op zondag tot 20.00 uur. De entree is gratis, de prijs per gerecht bedraagt maximaal €6,50.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten