<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
Eten & Drinken

De mensen achter een avondje culinair genieten op Texel (serie)

Texel heeft op culinair gebied veel te bieden. Getalenteerde chef-koks weten met hun keukenbrigades de heerlijkste gerechten voor te schotelen. Liefst bereid met producten uit hun directe omgeving. Gekweekt en gegroeid op het eiland, of gevangen in de Noord- en Waddenzee om ons heen. In deze blogserie in vier delen vertellen de koks over hun passie voor het vak, de ingrediënten waarmee ze het liefst werken, kwaliteit en smaak. Vandaag deel 2: chef-kok Joram Timmerman van het Kookatelier.

Een hand geven bij binnenkomst, als kok aan tafel komen bij de gasten voor een praatje en de tijd nemen voor het afscheid. Het zijn een aantal zaken die belangrijk zijn voor chef-kok Joram Timmerman van het Kookatelier aan de Gravenstraat in Den Burg om zijn gasten een aangename culinaire avond te bezorgen. Persoonlijke aandacht en een verrassingsmenu dat elke maand anders is. Joram werkt in zijn restaurant het liefst met seizoenproducten en bij voorkeur producten van het eiland.

Verrassen

Soms wil een gast van te voren weten wat er op het menu staat, maar de meesten kiezen ervoor zich te laten verrassen door het vakmanschap van de kok en zijn medewerkers. Dat werkt goed. Zo presteerde Joram het ooit om zijn gasten te verrassen met een gerecht waarin spruitjes verwerkt zaten. De reacties? "Mensen vonden het heerlijk om gegeten te hebben. Op de manier waarop ik het had gedaan, kenden ze spruitjes niet."

Plezier

Voor Joram, die met passie over zijn vak praat, is het belangrijk om vooral dicht bij zichzelf te blijven in wat hij doet. Geldt niet alleen voor hem, maar ook voor zijn medewerkers. "Bij jezelf blijven en doen waar je plezier in hebt, dat is zo belangrijk', aldus Joram. 'Dat straal je ook uit naar de gasten. We geven hen hier het liefst het gevoel alsof ze te gast zijn in een huiskamer." Niet onbelangrijk daarbij is het afscheid van de gast. Klaar staan met de jas als iemand vertrekt, nog even een praatje en ook een hand bij het afscheid.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten