<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Een goed bewaard geheim Terras...
Een goed bewaard geheim Terras... (Foto: Diana Eissens)
Eten & Drinken

Terras Tip: Het terras van de Texelse Bierbrouwerij

Misschien niet het eerste terras waar je aan denkt, maar zeker de moeite waard met uitzicht over de landerijen, de dijk en Oudeschild aan de voet van de Hogeberg. Bij mooi weer zit je heerlijk op het zonnige, beschutte terras achter de brouwerij. Het proeflokaal en het terras zijn ook prima plaatsen om even neer te strijken tijdens een fiets- of wandeltocht.

Uiteraard kun je ook bij de brouwerij terecht voor een rondleiding. 

Texels bier is een verzamelnaam voor twaalf van de lekkerste Texelse speciaalbieren, met traditioneel vakmanschap en moderne technologie gebrouwen in de bierbrouwerij aan de Schilderweg. Een karakteristiek gebouw, waar ooit de melk van de Texelse boeren werd verwerkt tot kaas. Nu ruikt het er naar gemoute gerst en biergist en blinken er koperen ketels en roestvrijstalen leidingen.

Hoe Texels graan, duinwater, hop en gist samen veranderen in kloek, bovengistend bier kun je zelf bekijken tijdens een rondleiding door het brouwhuis, de lager- en vergistingsruimte en de bottelarij. Elke rondleiding wordt afgesloten met een proeverij met vier bieren in het sfeervolle proeflokaal (en een leuk souvenir in de vorm van een origineel bierglas). Alle Texelse speciaalbieren worden er van de tap geschonken.

De brouwerij is dinsdag tot en met zaterdag open van 10:30 tot 18:00 uur. Reserveren voor de rondleidingen kan via www.texels.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten