Afbeelding

Archie Lee Hooker bij Texel Blues

Algemeen

Bluesartiesten uit binnen- en buitenland zijn in het weekend van 12, 13 en 14 oktober op het eiland om te spelen op Texel Blues, dat na de drukbezochte jubileumeditie van vorig jaar alweer voor de eenendertigste keer wordt gehouden.

Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er vanaf 22:00 uur optredens op maar liefst twaalf podia in cafés en andere horecagelegenheden in het centrum van Den Burg. Bekende namen onder kenners zijn die van de Bobby Messano Band (uit de Verenigde Staten) en de Iers-Franse band Carl Wyatt & The Voodoo Kings. Daarnaast heeft hostel Stayokay een eigen programma, met op zaterdagmiddag workshops en de Young Texel Blues Challenge voor jong talent.

Het festival wordt zondag afgesloten in Question Plaza. De Texelse bluesveteraan Ewout Adriaans verzorgt er vanaf 20:30 uur het voorprogramma van Archie Lee Hooker, een neef van niemand minder dan de legendarische John Lee Hooker, in wiens begeleidingsband hij ook speelde. Lee Hooker treedt op Texel op met The Coast to Coast Band.

Meer informatie over het programma en de verkoop van tickets vind je op www.texelblues.nl en in de Vakantiekrant die op 12 oktober verschijnt.

Van onze partners