<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Texel Zoo: van stokstaartje tot roofvogel

"Een groene oase in het agrarische noorden van Texel." Zo noemen de eigenaren van Texel Zoo hun dierenpark zelf. Met meer dan 40 diersoorten en ruim 350 vogels ben je er niet zomaar uitgekeken. Ook gezinnen kunnen zich er urenlang vermaken.

Bij dierenpark Texel Zoo staat dierenwelzijn voorop. In ruime verblijven wordt zo veel mogelijk het 'echte' leven nagebootst. Er zijn diverse kleine biotopen, waar dieren bij elkaar zitten die ook in het wild samenleven. Naast kleine zoogdieren als stokpaardjes en opossums zijn dat onder meer lori's, vlinders en reptielen.

Bijzondere attracties zijn de vlindertuin, waar de prachtigste exoten rondfladderen, en de vogeltuin, bevolkt door allerlei vrij rondvliegende soorten. Texel Zoo doet mee aan verschillende Europese fokprogramma's, waaronder die van de roodkuiftoerako. Deze speciale vogel valt op door zijn opvallende rode kuif en mooie kleuren.

Op het buitenterrein kun je uilen, arenden, buizerds en andere grote en kleine roofvogels van dichtbij bekijken. Op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag begint er om 14:00 uur een roofvogelshow.

Je vindt Texel Zoo aan de Schorrenweg in polder Het Noorden (nabij Oosterend). Het dierenpark is dagelijks open van 9:30 tot 17:00 uur. Meer informatie: texelzoo.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten