Afbeelding
Foto: Mike Bink fotografie

Ervaar je eigen ‘eureka’-moment in Kaap Skil

Algemeen Texel Actief

OUDESCHILD - In oktober is het de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘Eureka!’, wat verwijst naar ontdekkingen, uitvindingen en momenten van euforie door een openbaring. Museum Kaap Skil organiseert daarom in oktober verschillende activiteiten, waarbij je je eigen ‘eureka-moment’ kan ervaren.

Archeologische vondsten zijn vaak beschadigd. Aan scherven en brokstukken is niet meteen te herkennen wat het geweest is. Door ze goed te bestuderen, te vergelijken en delen te combineren, kun je er toch achter komen. Dit is het werk van de archeoloog. Om kinderen te laten ervaren wat dat inhoudt, kunnen ze op 17 en 26 oktober zelf aan de slag bij de activiteit ‘Help de archeoloog’. Kinderen vanaf 9 jaar zijn van harte welkom bij het speciale Kindercollege Archeologie. 

De ‘uitvinding’ van het fluitschip in de 17e eeuw  gaf een stimulans aan de internationale scheepvaart. Zo’n schip heeft een bolle onderzijde om veel bulkgoederen te kunnen vervoeren, te bevaren met een kleine bemanning. Op de bovenverdieping van Kaap Skil zijn alle details van dit type schip in een opengewerkt model te bekijken. Kinderen kunnen een fluitschip in elkaar puzzelen in de Museumstudio. Zoek ook naar fluitschepen op de maquette van de Reede van Texel!

Oktober is de laatste maand waarin de ambachtslieden nog actief zijn op het buitenterrein van Kaap Skil. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn er wisselende demonstraties: van touwslaan tot nettenboeten en van spinnen tot smeden. In de herfstvakantie vertelt de jutter elke donderdag en vrijdag over zijn ontdekkingen op het strand. Kijk op www.kaapskil.nl wanneer welke activiteit wordt aangeboden. (Foto: Mike Bink Fotografie)

Van onze partners