Afbeelding

De familiewinkel van Tessa Krijnen-Betsema in De Koog

Algemeen Winkelen

Depot 33 - Familie Conceptstore in De Koog is een bijzondere winkel. Je kunt er niet alleen terecht voor een nieuwe spijkerbroek of wintertrui, maar ook voor een lamp, stoel, serviesgoed of een leuk cadeautje.

“Al die verschillende producten maken het net wat speelser, verrassender. De overeenkomst is dat ze allemaal zo duurzaam mogelijk zijn. Deze week heb ik bijvoorbeeld een tafel van gerecycled teakhout verkocht”, vertelt eigenaar Tessa Krijnen-Betsema.

Jarenlang hield ze zich als productmanager bezig met de ontwikkeling, productie en marketing van kleding. “Ik heb een passie voor mode en vind het een uitdaging om in te spelen op een brede behoefte. Kwaliteit en de manier waarop een product tot stand komt, vind ik erg belangrijk. Dat het duurzaam is en niet door kinderen gemaakt. Door mijn achtergrond kan ik dat zelf goed beoordelen en hoef ik het me niet te laten vertellen.”

De hoofdmoot van haar assortiment bestaat uit kleding. Maar ook daarin kun je je onderscheiden, vindt ze. “Ik ben niet aangesloten bij een keten. Ik stel zelf de collecties samen en heb daardoor een ander aanbod dan gemiddeld. Mijn kleding is voor mannen en vrouwen van nul tot honderd. Voor kinderen, maar ook voor mijn oma van negentig.”

Trots is Tessa op de speelhoek achterin. “Ik wilde een echte familiewinkel, waar een gezin een uur kan rondlopen. In de praktijk gebeurt dat ook.” Opvallend is verder de royale opzet, met grote paskamers en brede gangpaden. “We hebben alle ruimte voor kinderwagens én rollators.” Lachend: “Voor de hele doelgroep dus.” 

Het meest geniet ze van persoonlijk contact. “Iedereen heeft een eigen stijl. Het is een uitdaging die te vertalen naar wat goed bij iemand past. Ik adviseer graag, maar alleen als klanten dat willen. Zelf rondkijken kan natuurlijk ook. Het leukste is natuurlijk als ze daarna blij de winkel uitgaan.”

Tessa opende haar zaak kort geleden, in de zomer van 2022. Verkoopcijfers heeft ze nog niet, maar de reacties van klanten maken haar enthousiast. “Wow, wat is het hier mooi! Ik vroeg het toevallig gisteren nog aan mijn zus. Zeg jij dat wel eens in een winkel? Ik hoor het regelmatig.”

Depot 33 vindt u aan de Nikadel nummer 24 in De Koog. Klik hier voor de website.


Van onze partners