Afbeelding
Foto: Henk Cornelissen

Grootste walvisskelet van Europa te zien in Ecomare

Algemeen TexelTips

Middenin het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’ ligt Natuurmuseum Ecomare. Hier kom je van alles te weten over de Waddenzee, de Noordzee en Texel. 

Sinds kort heeft dit leuke natuurmuseum er weer een publiekstrekker bij. Onlangs werd de collectie namelijk uitgebreid met het grootste walvisskelet van Europa. Het skelet is afkomstig van de 24 meter lange vinvis die in 2017 aanspoelde op het Texelse strand, letterlijk op een steenworp afstand van Ecomare. Een bijzondere aanwinst voor het museum en Texel. In de Walviszaal zijn bovendien nog heel veel andere  grote walvisskeletten te zien. 

De grijze zeehond is het grootste roofdier van ons land en een indrukwekkend dier om van dichtbij te bekijken. Er zijn in het museum verschillende bassins waar je zeehonden kunt bewonderen. De zeehonden worden twee keer per dag gevoerd om 11.00 en 15.30 uur. Tijdens het voeren leer je van alles over deze mooie dieren. 

Maar er valt hier nog veel meer te zien en te beleven in Natuurmuseum Ecomare. In het zeeaquarium bijvoorbeeld leer je over de vissen, haaien, roggen en andere zeedieren die in de zeeën rond Texel leven. Je kunt ook een wandeling maken door een prachtig duingebied. Kies de uitdagende kinderwandeling of een rondwandeling van 1,5 km. In het hoogseizoen worden er geregeld gratis excursies verzorgd voor de bezoekers van Ecomare. Kijk voor meer informatie op www.ecomare.nl

(Foto boven: Henk Cornelissen)

(Foto onder: Ecomare)

jasmijn voert gewone zeehonden

Van onze partners