Afbeelding
Foto: Texelse Bierbrouwerij

Texels beleving: kijken én proeven

Algemeen Eten & Drinken

Texels is de naam van de heerlijke speciaalbieren die met liefde,  vakmanschap en moderne technologie gebrouwen worden in de Texelse bierbrouwerij aan de Schilderweg.

In het karakteristieke gebouw, waar ooit melk van Texelse boeren werd verwerkt tot kaas, ruikt het nu naar gemoute gerst en biergist. Bilkvangers zijn de koperen ketels en de roestvrijstalen leidingen. Hoe Texels graan, duinwater, hop en gist samen veranderen in kloek, bovengistend bier kun je zelf bekijken tijdens de Texels beleving. Je wordt meegenomen in de wereld van de Texelse Bierbrouwerij onder meer via een rondleiding door het brouwhuis, de lager- en vergistingsruimte en de bottelarij. Elke Texels beleving wordt afgesloten met een proeverij met verschillende bieren in het sfeervolle proeflokaal en een leuk souvenir in de vorm van een origineel bierglas. Alle Texelse speciaalbieren worden er van de tap geschonken. Bij mooi weer zit je heerlijk op het zonnige, beschutte terras achter de brouwerij. Het proeflokaal en het terras zijn ook prima plaatsen om even neer te strijken tijdens een mooie fiets- of wandeltocht. 

Het proeflokaal is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 uur tot 18.00 uur. En op zaterdag van 10.30 uur tot 19.30 uur. Reserveren voor de Texels beleving kan via www.texels.nl.

Van onze partners