<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Edo Kooiman
Eten & Drinken

Recept van Chef kok Robin Mosk Restaurant Gusta in Boutique Hotel Texel

"Iedere dag zijn er momenten om het drukke bestaan achter je te laten en te genieten. Van een mooi gedekte tafel. Van sfeervolle kaarsen op een koude winteravond. Van lekker lang tafelen bij de ondergaande zomerzon." Dat zegt Robin Mosk, chef-kok van Gusta, het restaurant van Boutique Hotel Texel. Een bijzonder restaurant, waar je in een plezierige ambiance heerlijk en toch betaalbaar kunt eten, of je nu hotelgast bent of zomaar komt binnenwaaien, met z'n tweetjes of in groter gezelschap.

Robin leerde de fijne kneepjes van het vak bij gerenommeerde horecabedrijven als La Chatelaine in Egmond aan Zee en Grand Hotel Opduin in De Koog. Bij Boutique Hotel Texel voelt hij zich als een vis in het water. "We delen dezelfde visie. Taste the passion and feel at home. Het gaat bij ons om passie en je thuis voelen."

In zijn gerechten verwerkt Robin graag Texelse producten, als het even kan afkomstig van de boerderij bij het hotel. "Van aardappelen kun je de meest verrassende gerechten maken. Tarwe om brood en koekjes van te bakken. En zelfs suikerbieten voor de caramel en het ijs. En natuurlijk serveren we de Texelse gin en wodka."

Boutique Hotel Texel is het hele jaar open; voor een heerlijk diner, een smakelijke lunch of een gezellige borrel.

RECEPT

Aardappelbrood (bereidingstijd 40 minuten, exclusief  90 minuten rijzen)

INGREDIENTEN

Nodig voor circa 3 broodbollen:

400 gram aardappelpuree

20 gram zout

10 gram gist

5 ml volle yoghurt

75 gram zeekraal

2 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn, fijngehakt

1 takje tijm, fijngehakt

1 kilo bloem

ca. 300 ml lauwwarm water

BEREIDING

Meng de aardappelpuree met zout, gist, yoghurt, zeekraal, knoflook, tijm en rozemarijn. Voeg de bloem en het water toe. Kneed dit met de mixer met een deeghaak in circa 10 minuten tot een deegbal. Laat deze 1 uur rijzen onder een vochtige doek. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kneed het deeg nog even door en vorm er 3 broodbollen van. Leg ze op de bakplaat en laat ze nog een half uurtje rijzen. Bak het brood in 25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Boutique Hotel Texel Postweg 13 (nabij) De Cocksdorp Tel. 0222 311 237


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten