Afbeelding
Foto: Texels

Kom proeven bij de Texelse Bierbrouwerij

Algemeen Eten & Drinken

Texel. Dat is schuimkoppen op de golven, de frisse wind in je haar, wandelen en­ fietsen door de duinen. Genieten in het zand op het strand of in het gras met de zon op je gezicht. Ontspannen in de rust van de uitgestrekte natuur. En Texel is bier!

Al 20 jaar wordt in de voormalig zuivelfabriek van Oudeschild ambachtelijk speciaalbier gebrouwen. U bent van harte welkom om dat persoonlijk te ontdekken.

Texels speciaalbier

De schapen in de naastgelegen wei kijken lodderig als we de fietsen parkeren achter de rood gemetselde brouwerij aan de weg tussen Den Burg en Oudeschild. Ooit werd hier kaas gemaakt, nu ruikt het naar gemoute gerst en biergist. Verscholen achter de historische bakstenen muren blinken brandschone koperen ketels, lopen roestvrijstalen leidingen en werken de brouwers die graan omtoveren in gul bovengistend bier. 

Eerlijk vakmanschap 

Sinds 1999 brouwen onze brouwmeesters hun speciaalbier: een puur en eerlijk Texels product. Water, hop, gist, tarwe en gerst van het eiland, dat is wat de brouwers van Texels gebruiken. Minder neerslag en volop zon: het Texelse klimaat zorgt voor optimale rijpingen daardoor volle gerst en tarwekorrels. 

Zien, ruiken én proeven 

Op en top Texelse producten zijnhet dus: Neem nou Texels Skuumkoppe, Texels Overzee IPA of Texels Blond. Stuk voor stuk hun eigen karakter.“ Tijdens de proeverij in de brouwerij leggen we haarfijn uit hoe ons bier wordt gemaakt,” zegt Paul, een van de gidsen. “En proeven kan natuurlijk ook met een proefplankje met vier van onze bieren. Als souvenir van uw bezoek krijgt u een origineel bierglas van onze brouwerij mee voor thuis.” 

Reserveer online 

We zijn in het seizoen dinsdag tot en met zaterdag open van 10.30 tot 17.30 uur. Op deze dagen zijn ook onze proeverijen bij de brouwerij. De proeverij bij de brouwerij is alleen toegankelijk indien u vooraf heeft gereserveerd. Kijk onder het kopje online reserveren op onze website voor de meest actuele openingstijden/dagen. Reserveren kan uitsluitend via www.texels.nl. Wacht niet te lang, want vol is vol.

Van onze partners