Logo texel0222.nl
Foto: Tirzah Schnater
Texel Actueel

Neerlands grootste hobohoop

Volgens kenners is hoboïste Anouk Dolfing “Neerlands grootste hobohoop van de jongere generatie”. Ze speelt “alsof ze zingt, alsof ze haar ziel blootlegt”. Zondag 19 juli doet ze dat twee keer in het eeuwenoude kerkje van Den Hoorn. De concerten beginnen om 14:30 en 19:00 uur.

De hobo is niet alleen de snerpende stemtoon die hoog boven het orkest uittorent, maar ook het instrument dat kan zingen, zuchten, smachten en verleiden. Dat bewijst Anouk Dolfing, die ondanks haar jeugdige leeftijd haar sporen al heeft verdiend. Met het blaaskwintet Pistache won ze bij het Jong Talent Concours in Maassluis de Govert van Wijn-prijs voor conservatoriumensembles. Dit seizoen maakt ze deel uit van het jongNBE, de jeugdvariant van het Nederlands Blazers Ensemble. 

In het Hoornder kerkje raakt Anouk met meesterwerken van Beethoven, Schumann, Britten en Poulenc de luisteraar recht in het hart. Het concert is er één in de serie van de International Holland Music Sessions. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.ihms.nl

Meer berichten