Garnalen vissen en zeehonden kijken met de TX10 en TX20 | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Foto:
Texel Actief

Garnalen vissen en zeehonden kijken met de TX10 en TX20

Wil je wel eens van dichtbij zeehonden in het wild zien? En met een schip op garnalen vissen? Maak dan een avontuurlijke rondvaart over de Waddenzee, leuk en spannend voor het hele gezin. Sinds 1 juni zijn er weer bijna dagelijks meerdere tochten, sommige in combinatie met een wandeling over een drooggevallen zandplaat.

In de haven van Oudeschild monster je aan voor een tocht met de TX10 ‘Emmie’ of de TX20 ‘Walrus’. Een tocht duurt ongeveer twee uur. Het schip vaart vlak langs zandbanken, waar bij eb de zeehonden liggen te zonnen en de jongen door hun moeder worden gevoed. 

Het garnalenvissen is een bijzondere belevenis. Nadat de netten zijn binnengehaald, geeft een ervaren visserman uitleg over de vangst. De garnalen worden gekookt en verdeeld onder de passagiers. Verser kun je ze niet krijgen.

Door de coronamaatregelen zijn beide schepen een tijd uit de vaart geweest, maar sinds 1 juni wordt er weer gevaren. “Bij ons aan boord is meer dan genoeg ruimte om anderhalve meter afstand van andere passagiers te houden en we hebben extra middelen om handen te wassen. Er is dus geen enkel bezwaar om met ons mee te varen”, verzekeren schippers Frido Boom en Herman Blom.

Meer informatie, ook over het reserveren van een kaartje, vind je op www.hetwadop.nl. Bellen kan ook: 06 51044235.

Meer berichten