<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Esmée Pieters en Myrthe Rump met de rest van 'de band'.
Esmée Pieters en Myrthe Rump met de rest van 'de band'. (Foto: Eigen foto)
TexelTips

"Texel heeft heel veel voor ons gedaan"

  Human Interest

Esmée Pieters en Myrthe Rump presenteren onlangs hun videopclip, gemaakt naar aanleiding van de coronacrisis. Met de clip willen de dames alle Texelaars en gasten van het eiland een hart onder de riem steken. "Texel heeft zoveel voor ons betekend. Met dit lied wilden we graag wat teruggeven aan het eiland en de Texelaars in deze zware periode."

Een idee is één, de uitvoering is twee. "Toen we hoorden dat alles dicht moest, dachten wij direct aan alle gevolgen die dit met zich mee zou brengen voor het eiland. We wilden graag een lied maken voor de Texelaars over hoop en liefde. Samen hebben we een nieuwe tekst geschreven op het nummer 'Jij zit in mijn hoofd' van het cabaret duo Yentl en de Boer", vertelt Esmée.


"De oorspronkelijke tekst van het nummer herschrijven was een enorme uitdaging gezien het feit dat deze tekst al ijzersterk in elkaar zat. De strekking van het nummer was daardoor echter wel al bruikbaar waardoor we een deel van de tekst hebben kunnen behouden", vult Myrthe aan.

De dames plaatsten een oproep op Facebook om muzikanten te vinden. Uiteindelijk werd de muzikale ondersteuning gevormd door Sil van Heerwaarden op de drums, Jorrit van Uhm op gitaar en mandoline, Elisabeth Waverijn op de piano en Roel van Oort op de contrabas. "We hebben volgens de richtlijnen van het RIVM het nummer opgenomen", benadrukt Esmée.

Esmée en Myrthe kennen elkaar van De Toegift waar ze veel hebben samengewerkt, ook op huiskamerfestival Broadway, nog zo'n evenement dat door de coronacrisis dit jaar geen doorgang vindt. Via Broadway zijn ze ook bekend geraakt met Yentl en De Boer. Ze hebben Yentl en de Boer om toestemming gevraagd om hun nummer te mogen gebruiken. Het cabaret duo reageerde heel enthousiast en ze waren benieuwd naar de video.

"We zijn zelf heel trots op het eindresultaat. Verder willen we Rikus Kloosterhuis bedanken die ons benaderde om zijn opnamestudio aan te bieden voor dit project. Videolux/Texelinformatie.nl heeft alles gemonteerd en van beelden voorzien waar we ook heel dankbaar voor zijn.

De video is vanaf vandaag te zien op YouTube onder de naam: Jij zit in mijn hoofd - Texel, Facebook en via de website van de Texelse Courant. Ook is het nummer terug te vinden op Spotify. Het resultaat overtreft alle verwachtingen. Het nummer komt binnen en toont de liefde die de dames voor het eiland hebben treffend. Niet in de laatste plaats pakt het nummer uit doordat aan alles is gedacht. De tekst past ook daadwerkelijk op de oorspronkelijke muziek en de deelnemende artiesten en de twee zangeressen zelf leveren kwaliteit. De theater- en muziekervaring die de twee al op jonge leeftijd hebben opgebouwd, is goed te merken bij kwaliteit van het eindproduct.

De dames hopen met deze video een gevoel van verbondenheid te creëren onder de Texelaars. "Deze periode is voor niemand makkelijk, maar zolang we elkaar hebben en de liefde…", geven ze de Texelaars mee. En hoewel de dames het nummer maakten voor de Texelaars, zal het ook bij nodig Texelfan een gevoelige snaar raken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten