<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Serge de Vries: Hollandse nieuwe in Galerie Posthuys
Serge de Vries: Hollandse nieuwe in Galerie Posthuys (Foto: )
Texel Actueel

Hollandse Nieuwe in Galerie Posthuys

  Cultuur

De haringexpositie van Galerie Posthuys is inmiddels een bekende, smakelijke traditie. Sinds 2010 presenteert de galerie vanaf Vlaggetjesdag kunstwerken over Hollandse traditie, visserij, haring en andere vissoorten.

Van 10 juni t/m 5 juli is de twaalfde editie te zien. Dit jaar een kleine presentatie met nieuwe kunstwerken van Hetty Looman (papiersculpturen), Gerrie Lulof (keramiek), Maurice Christo van Meijel (keramiek en monoprints), Marian Smit (papiersculpturen), Rudolf Valster (schilderijen) en Serge de Vries (schilderijen).

Serge de Vries (1968) is  bekend bij de galeriebezoekers. Zo gewoon als zijn naam, zo gewoon zijn de dingen die de Apeldoornse kunstenaar schildert. “Iets wat mij raakt, kan de hoofdrol spelen in mijn werk. Of dat nu een aansteker is of een simpel flesje Maggi. Ik schilder het zonder fratsen. Nat op nat. Met olieverf. Door de lichtval te vangen, veranderen gewone dingen in bijzondere objecten, die je dwingen anders naar ze te kijken.” Voor de tweede keer waagde hij zich aan het thema haring.

Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten