<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Liselotte Schoo
Eten & Drinken

Culinair seizoen start met Amusetour Den Burg

"Proeven, ontmoeten, winkelen en genieten." Dat is het motto van de zesde editie van Amusetour Den Burg, die zondag 31 maart voor de zesde keer wordt gehouden en de symbolische opening van het culinaire seizoen vormt.

Amusetour Den Burg is wat ook wel een "walking lunch" of "walking diner" wordt genoemd. Als bezoeker maak je een rondje langs de acht deelnemende bedrijven. Bij de ene deelnemer krijg je paling of heilbot, bij een ander gevogelte of Texels rund. Zo stel je zelf je acht gangen tellende menu samen. De "amuses" hebben het formaat van een tussengerecht, zodat je aan het eind van de middag een goed gevulde maag hebt. Elke gang wordt geserveerd met een bijpassende drank. Ook hierin is de diversiteit groot: van de Eilandkriebel (een blond Texel biertje) tot biologische frisdrank en van thee tot een mooie wijn.

De voorbereidingen zijn al maanden geleden begonnen. Voor de deelnemende chefs is de Amusetour een prima moment om hun menu of restaurant te promoten. "Wij serveren een gerechtje met seizoensgroenten en Noordzeekrab. Een fijne manier om de moderne Nederlandse keuken te laten proeven", vertelt Joram Timmerman, chef-kok en eigenaar van het Kook Atelier in de Gravenstraat en lid van Dutch Cuisine.

Jacqueline Schickel van de Texelse Soepketel moet er nog op uit, want haar hoofdingrediënt wordt vers geplukt. "De daslook is nog volop aan het groeien in het wild. Nog even geduld dus. Daarna maken we er een lekkere voorjaarssoep van." Bij De Smulpot kun je rekenen op een bijzondere manier van serveren. "De paling wordt instant gerookt. Dat geeft een prachtige geur en smaak", vertelt mede-eigenaar Nancy Hopmans.

De Amusetour duurt van 12:00 tot 16:00 uur. Deelnemende bedrijven zijn De Eilandkeuken, het Kook Atelier, Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, De Texelse Soepketel, De Smulpot, Hart van Texel en Vibes Streetfood Bar. Na afloop is er een after party met live muziek in Hart van Texel.

Een passe-partout (voor acht gerechtjes en de bijpassende dranken) kost €51,50 en is te koop via www.amusetour.nl en bij de deelnemende bedrijven. Vegetariërs kunnen dit van te voren opgeven. Via www.facebook.com/amusetourtexel worden "sneak previews" gegeven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten