<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Salko de Wolf Den Hoorn Texel
Texel Actueel

Leaseweb Texel Airshow: de grootste van Nederland

Liefhebbers van de luchtvaart mogen de Leaseweb Texel Airshow niet missen. Dit enorme evenement wordt eens in de drie jaar gehouden en is het grootste in zijn soort in Nederland. De show beleeft zaterdag 4 augustus de twaalfde editie.

Een bonte mengeling van hedendaagse, historische, civiele en militaire luchtvaartuigen uit binnen- en buitenland trekt aan de toeschouwers voorbij. Dat gebeurt zowel op de grond als in de lucht. De dag begint om 10:00 uur met de zogeheten static show. Daarbij staan tientallen toestellen opgesteld op het terrein van het Texelse vliegveld. Je kunt er rustig omheen lopen en eventueel een praatje maken met de bemanning.

Een interessant onderdeel is zeker ook de stand van de Koninklijke Luchtmacht, onder meer present met een F-35 simulator en een F-16. Dit Nederlandse legeronderdeel heeft de Texel Airshow 'geadopteerd'. Reden is dat de Luchtmachtdagen vorig jaar door allerlei omstandigheden niet zijn doorgegaan en de Koninklijke Luchtmacht zich toch wil presenteren én personeel wil werven.

Het vliegprogramma duurt van 12:30 tot 17:00 uur en omvat zeldzame Spitfires, Mustangs en andere historische toestellen, indrukwekkende demonstratieteams en adembenemende aerobatics, het vliegen van ingewikkelde series figuren terwijl de piloot de volledige beheersing over zijn toestel behoudt.

Aan de show wordt meegewerkt door vliegteams uit de hele wereld, waaronder niet alleen van de Engelse, Duitse, Tsjechische en Poolse luchtmacht, maar ook de beroemde Royal Jordanian Falcons, in 1976 opgericht op initiatief van wijlen Hussein Bin Talal, de koning van Jordanië. Top attractie is ook het Breitling Jet Team uit Frankrijk bestaande uit zeven straaljagers!

Het Texelse vliegveld ligt aan de Postweg, de weg naar De Cocksdorp. Je auto parkeren kan in een nabijgelegen weiland, maar gezien de verwachte drukte – drie jaar geleden werden 22.000 toeschouwers verwelkomd – is het handig zoveel mogelijk op de fiets te komen. Een parkeerticket kost €5,-.; voor de fiets is parkeren gratis.

De entree is €15,- voor volwassenen en €7,- voor kinderen tot twaalf jaar. Wie online kaarten reserveert, krijgt korting. Ook kunnen er in de webshop nog tribunekaarten van €45,- worden besteld. Veel meer informatie vind je op www.leasewebtexelairshow.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten