Novalishoeve: bijzonder landbouwbedrijf | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl

Novalishoeve: bijzonder landbouwbedrijf

Een bijzonder landbouwbedrijf vind je op de Novalishoeve bij Den Hoorn. De boeren werken er niet alleen biologisch (dynamisch), ze doen dat bovendien samen met jonge volwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of een licht verstandelijke beperking.

Novalishoeve is een gemengd bedrijf. Er worden melkkoeien, schapen, varkens en kippen gehouden. In de tuinen en kassen groeien uiteenlopende groenten, kruiden en bloemen. En in de werkplaats worden op ambachtelijke wijze en van eigen grondstoffen producten als kaas, kwark, yoghurt, ijs en pudding gemaakt. De producten zijn te koop in de winkel, die dagelijks (behalve op zondag) van 10:30 tot 16:30 uur open is.

Een bezoek aan de boerderij staat vrij. Een rondje tussen de dieren, over het erf en door de tuinen is leuk, leerzaam en ontspannend tegelijk. Je bent ook welkom in de stal, waar 's middags vanaf 16:30 uur de koeien worden gemolken.

Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd. Iedere woensdag van april tot en met oktober start om 15:00 uur een rondleiding en iedere dinsdag en vrijdag ben je vanaf 15:00 uur welkom bij de presentatie van ijsmaker Fabrizio (reserveren wordt in beide gevallen op prijs gesteld). Kinderen leren de boerderij beter kennen door vragen te beantwoorden en opdrachten te doen in een speurtocht. Er zijn twee soorten: voor kinderen jonger en ouder dan 6 jaar.

Moe en hongerig van het ronddwalen? In het dagcafé kun je op adem komen met een rijk belegd broodje, een stuk taart of een ijsje, uiteraard gemaakt op de boerderij zelf.

Meer informatie, ook over prijzen en reserveren, vind je op www.novalishoeve.nl.

Meer berichten