Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Plantaardige parel in Den Burg

Algemeen De pareltjes van Texel

Witlof Foodbar & Hangout is sinds 2022 het eerste, volledig plantaardige restaurant op Texel en te vinden in het centrum van Den Burg. Je kunt er terecht voor lekkere lunch en bites, een heerlijk diner, cocktails en lokale bieren.

De koks laten zich inspireren door “een tikkeltje Aziatische keuken, de verbazingwekkende manier van koken vanuit Tel Aviv, liefde voor lokale producten, een op hol geslagen fantasie en (een) goed (gew)eten”. Verwacht niet alleen maar vleesvervangers en salades: op de dinerkaart staan diverse kleine gerechtjes uit verschillende windstreken, zoals Azië, Midden-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Bijvoorbeeld de coquille van koningoesterzwam, saté van knolselderij, zoeteaardappeltaco’s, verrassende bereidingen van bloemkool, aubergine, mais en biet en Texelse friet van boer Lap. De gerechten zijn klein: zo kun je verschillende lekkernijen proeven en delen met je tafelgenoten. Lunchen doe je bij Witlof met een smoothie, burger, hotdog, humus, salade of pancakes.

“Sommige die-hard vleeseters zijn helemaal om”, laten de eigenaren weten, die ook Strandpaviljoen Twaalf runnen, waar eveneens diverse plantaardige gerechten op het menu staan. “Graag laten we proeven hoe heerlijk het is om plantaardig te eten. Niet om te overtuigen, maar om te laten zien dat je vlees niet hóeft te missen. Je moet het idee loslaten dat plantaardig eten vlees vervangt. Eten zonder vlees is niet erg: bepaalde basissmaken en -structuren komen terug in vegan. Het is gewoon… anders.” 

Witlof is overigens niet alleen een plek waar je plantaardig kunt eten, maar ook een hang out: je kunt er een spelletje doen op de bank, met je laptop komen werken en aan de bar zitten voor een borrel. 

Witlof is in het hoogseizoen van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 uur.

Witlof Foodbar & Hangout
Weverstraat 39, Den Burg
T: (0222) 365080

Van onze partners