Afbeelding

Texelblues is terug in Den Burg en hoe

Algemeen TexelTips Texel Actueel

DEN BURG – Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober staat Den Burg in het teken van de bluesmuziek. Na een afwezigheid van drie jaar keert het roemruchte Texelblues-festival terug en hoe! 

De 33e editie van Texelblues staat voor de deur. Drie dagen lang klinkt vanuit vrijwel alle horecazaken de blues, gespeeld door bekende en minder bekende bluesartiesten uit binnen- én buitenland. 

Bij de blues denk je al snel aan rauwe en ongepolijste muziek gezongen door Amerikaanse zangers en zangeressen met een doorleefde stem. Dat beeld klopt ten dele, maar de blues heeft nog veel meer te bieden en dat bewijst de diverse line-up van deze editie van Texelblues. Uit de Verenigde Staten treden onder meer artiesten op als Bernhard Allison – zoon van blueslegende Luther Allison-, Susan Santos, Shari Schorr, Birdlegg, Jeffrey Halford & The Healers en Sugar Queen. Uit Groot-Brittannië laten Wille & The Bandits, Danny Bryant, Krissy Mathews en Dom Martin van zich horen. Het merendeel van de artiesten komt echter uit Nederland, waarmee wordt aangetoond dat de blues ook in ons kleine kikkerlandje lééft. Namen als AJ Plug, Arther Ebeling, Captain Morgan Express, What The Frnk, The Hoochies, Leonard Ford en nog vele anderen passeren tijdens Texelblues de revue.

Nieuw zijn de vier Texelblues PLUS-Concerten op zaterdag- en zondagmiddag. Voor deze concerten is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze optredens zijn in Question Plaza en in Café de Zwaan. Voor meer informatie over de line-up en het programma kijk je op www.texelblues.nl.

Van onze partners