Afbeelding

Happen en stappen op De Hoge Berg

Algemeen Texel Actief

In de omgeving van De Hoge Berg staat De Waddel, een stolpboerderij die dateert uit het jaar 1625. Al eeuwenlang wonen hier schapenboeren. Om meer te weten te komen over deze manier van werken en leven organiseert De Waddel regelmatig activiteiten.

Van maandag tot en met zaterdag kun je hier bijvoorbeeld ‘Happen en stappen’. Met een zak vol lekkers wandel je door het glooiende landschap van De Hoge Berg, grotendeels over onverharde paadjes. Dit bijzondere gebied is niet alleen bekend om de tuinwallen en schapenboeten, maar ook om de Georgische begraafplaats, bosje ‘t Doolhof en insectenreservaat De Zandkuil. Onderweg eet je een lunch met door de boerin gebakken brood dat je zelf belegt met producten van De Waddel.  

Wil je weten hoe het dagelijks leven eruit ziet op een schapenboerderij? Kruip dan in de huid van een schapenboer en loop twee uur mee met boer Jan Willem Bakker. Na de ‘werkbespreking’ stap je op de quad om de schapen te gaan voeren. Jan Willem vertelt je ondertussen over zijn dieren en het landschap. Terug op de boerderij krijgen ook de varkens en kippen hun eten en worden de schapen gemolken. Heb je daarna trek gekregen? In het winkeltje of bij de 24-uursautomaat kun je terecht voor schapenkaas en lamsvlees. Kijk op www.dewaddel.nl. (Foto: Jeroen Hofman)

Van onze partners