Afbeelding

Ontmoet kunstenaars tijdens Kunst Zomer Texel

Algemeen Texel Actief

Texel is een inspirerende omgeving voor kunstenaars. Overal op het eiland worden culturele initiatieven ontplooid. Tot 1 oktober zijn er vier culturele routes uitgezet langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars. Zo maak je op een leuke en ongedwongen manier kennis met het rijke culturele eilandleven.

De vier culturele routes, georganiseerd onder de naam ‘Kunst Zomer Texel’, zijn: Den Burg, Den Hoorn, De Hoge Berg en Noord. Elke route is op een vaste dag in de week te bezoeken. Zo is Route Den Burg elke woensdag geopend, Route Den Hoorn elke donderdag, Route De Hoge Berg op zaterdag en Route Noord op zondag. Alle routes, locaties, data en deelnemende kunstenaars zijn terug te vinden in de Kunst Zomer Texel-gids. De gids is verkrijgbaar bij VVV Texel en bij alle deelnemende locaties.

Er zijn drie aansluitende perioden: van 28 mei tot 9 juli, van 9 juli tot 20 augustus en van 20 augustus tot 1 oktober. Elke periode begint met een evenement. Houd er rekening mee dat niet alle locaties gedurende de gehele periode geopend zijn, maar dat staat duidelijk aangegeven in de gids. Actuele informatie over de routes en over de deelnemers zijn ook te vinden op www.texelcultuureiland.nl. Een aantal routes is lopend of met de fiets goed te doen. De route in het noorden is geschikter voor de fiets of auto. (Foto: Pieternel Geurtz)

Van onze partners