Afbeelding
Foto: RENE POP

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Kaas van het eiland

Algemeen TexelTips

Wereldwijd staat Nederland te boek als een écht kaasland. De bekendste Nederlandse kazen zijn de Goudse en de Edammer kaas. Ook Texel heeft een rijke historie met kaasmaken. Zo is Kaasboerderij Wezenspyk één van de plekken op het eiland waar al meer dan veertig jaar smaakvolle kazen worden gemaakt. Dat begon ooit met boerenkaas van koemelk, later gevolgd door Texelse schapenkaas en geitenkaas. In de kaasmakerij kun je zien hoe de verschillende kazen op ambachtelijke wijze gemaakt worden. Proeven kan natuurlijk ook, want in de winkel is er keuze uit maar liefst dertig verschillende kazen. Van jong tot overjarig en van kaas met fenegriek tot brandnetel en zelfs jalapeno. Kijk voor meer informatie op www.wezenspyk.nl.
Foto: René Pop

Van onze partners