Het eerste lammetje op de Lammetjesradar
Het eerste lammetje op de Lammetjesradar Foto: VVV Texel

De eerste lammetjes staan buiten! Spot ze op de Lammetjesradar

Algemeen TexelTips

Zojuist zijn de eerste locaties op de Lammetjesradar toegevoegd en dat betekent: de eerste lammetjes lopen in de wei! Een heugelijk moment, dit betekent echt het begin van de lente. De online kaart op www.lammetjesradar.nl bevat exacte locaties van pasgeboren lammetjes in het Texelse landschap. De Lammetjesradar is een samenwerking tussen Texelse schapenboeren en VVV Texel.

Op de radar
De Lammetjesradar toont live waar de lammetjes zich bevinden. Nu zijn dat nog enkele locaties, volgende maand vindt er een geboortegolf plaats en zal de radar zich al snel vullen met tientallen locaties. De radar wordt gevuld door schapenboeren, die de actuele locaties doorgeven. De Lammetjesradar is ideaal voor iedereen die de schattige lammetjes wil spotten, een wandel- of fietsroute erlangs wil uitstippelen of op zoek is naar fotogenieke locaties. 

Appende schapenboeren
De schapen en hun lammetjes worden regelmatig verweid. Schapenboeren delen via WhatsApp de locatie van de nieuwe wei naar de Lammetjesradar, waarna de radar wordt vernieuwd. Naast de locaties appen de boeren ook foto’s van hun kudde toe, die te volgen zijn via Instagram @lammetjesradar.

Fotowedstrijd
Heb je de vrolijke lammetjes al gespot? Stuur je foto’s dan in via de fotowedstrijd van Lammetjesradar. Je maakt kans op leuke prijzen, beschikbaar gesteld door Texelse schapenboeren. 

Van onze partners