Tesohaven door Peter Ambt
Tesohaven door Peter Ambt

Winnaars fotowedstrijd Texel Magazine

Algemeen

Texel is fotogeniek. Geen wonder dat het eiland zoveel professionele en 'amateur' fotografen kent. Fotografen uit binnen- en buitenland komen regelmatig naar het eiland om de mooiste foto's te maken. 'Texel - Beleving van de vier jaargetijden' is het thema van de fotowedstrijd die de redactie van Texel Magazine in samenwerking met Texel0222.nl voor de editie van 2016/2017 uitschreef.

Dat hebben we geweten. Honderden foto's kregen we opgestuurd, gemaakt door vele tientallen fotografen. Van Texel en 'de overkant', zoals wij hier zeggen. Inzendingen met een grote diversiteit; landschappen, dorpsgezichten, de zee en wat al niet meer. Uiteenlopend in stijl, uitsnede, belichting en kwaliteit. Het zegt iets over de fotografen, maar ook over de enorme diversiteit van het eiland. 

Zelfs wij raakten onder de indruk van de wijze waarop de makers de schoonheid van het landschap met beeld hebben weten te vangen. Een compliment aan de makers van al die prachtige foto's. Eigenlijk een ondankbare taak om uit al die inzendingen de winnaars te selecteren. Want liefst hadden we iedereen die eer gegund. Maar zo werkt het niet, dus op deze pagina de acht foto's die door de jury zijn uitgekozen en zijn gepubliceerd in het Texel Magazine 2016/2017Een voordeel van het internet is dat we daar ruimte genoeg hebben. De mooiste beelden van de overige inzendingen zullen we de komende tijd hier publiceren. En geloof ons... Daar zitten juweeltjes tussen!

We hopen dat u er net zo van geniet als wij. We danken alle inzenders voor hun bijdragen.

Haventje De Cocksdorp door Steven Goovaerts

De Slufter door Marina Nefkens

Kitebuggyen bij de vuurtoren door Marc ten Brink

Molen het Noorden door George Verhagen

Meeuwen op het strand door Melanie Jung

Golfbreker Noordzee door Arnoud van der Meer

Langs de branding door Rosalie Alfons

Sneeuw door Jeffrey Scholman

Van onze partners