Afbeelding

Vier kunstroutes over het eiland

Algemeen Texel Actief

Kunstliefhebbers opgelet! Nog tot 31 oktober zijn er vier kunstroutes over het eiland, een initiatief van Kunstzomer Texel. Er zijn routes door Den Burg, over de Hoge Berg, bij Den Hoorn en over het noorden van ons eiland. De vier verschillende routes voeren langs meer dan vijftig Texelse kunstenaars en krijgen tot nu toe lovende reacties van het publiek. 

‘Route Den Burg’ vindt elke woensdag plaats, ‘route Den Hoorn’ is er elke donderdag, ‘route De Hoge Berg’ elke zaterdag en ‘Ronde Noord’ wordt elke zondag gehouden. Deelnemende kunstenaars en locaties is gevraagd in ieder geval van 11:00 tot 16:00 uur hun galeries, ateliers en exposities geopend te hebben. De locaties zijn te herkennen aan een ‘beachflag’ van Texel CultuurEiland, die buiten bij de deur staat. Op www.texelcultuureiland.nl zijn kaarten van de vier kunstroutes te vinden. De adressen van de deelnemende kunstenaars staan er eveneens bij vermeld. 

De stichting Texel CultuurEiland heeft ook een folder uitgebracht die verkrijgbaar is op de locaties en bij VVV Texel. Sommige routes zijn lopend te doen, de ronde in het noorden van het eiland is geschikter om met fiets of auto af te leggen.

Van onze partners