De Bruuzer op open zee.
De Bruuzer op open zee. Foto: Bruuzer

Adrenaline op zee

Algemeen Texel Actief

Wie echt een keer iets anders wil doen tijdens een bezoek op Texel en houdt van adrenaline, doet er goed aan om te reserveren voor de Bruuzer. Met spectaculair vaarwerk stuurt de schipper de boot tegen de golven in, op hoge snelheid - tot wel 75 kilometer per uur - op de plekken waar het kan en mag. 

Wie houdt van een rustig tochtje is bij de Bruuzer niet aan het juiste adres, maar toch kunnen we het iedereen aanraden. Vanuit de haven van Oudeschild voert de powerboat onder meer naar de Razende Bol, waar het gas er even afgaat, zodat je wel tijd hebt om rustig de zeehonden te bekijken. Op de gebieden waar het mag, gaat de gashendel bij de oversteek naar de marinehaven weer vol open. Tijdens deze educatieve stop word je bijgepraat over de offshore-bevoorrading en de marineschepen in de Helderse haven. 

Hoewel de snelheid hoog ligt, is de Bruuzer wel degelijk een uitje voor het hele gezin, van zes jaar tot tachtig. Door de geveerde stoelen zit je ook bij flinke golven comfortabel. Mede daardoor kan de Bruuzer varen tot wel windkracht 7! Wanneer het nodig is, krijgt iedereen een regenoverall tegen spatwater, zodat je droog en comfortabel zit. 

De verschillende mogelijkheden met de Bruuzer of dochterschip de Breker zijn te boeken via www.bruuzertexel.nl.

Van onze partners