Afbeelding

Unieke kans: Coronaproof Michelinster Paasontbijt van Bij Jef en Paal 9 op Texel

Algemeen Eten & Drinken

Hotel-restaurant Bij Jef van Jef Schuur en Nadine Mögling en Strandpaviljoen Paal 9 van René Jager in Den Hoorn gaan zondagochtend 4 april (eerste paasdag) gezamenlijk bijzondere paasontbijten verzorgen.

Bij Jef ontving dit weekend voor de dertiende keer een Michelinster en is daarmee nog altijd het enige restaurant op de Waddeneilanden met een ster. 

Om het ontbijt veilig te kunnen serveren verandert de parkeerplaats bij Paal 9 zondagochtend 4 april in een groot afhaalrestaurant, waar liefhebbers van de culinaire kunsten een bijzonder paasontbijt kunnen bemachtigen. “Een soort McDrive”, zegt René Jager. “Maar dan lekkerder”, vult collega Jef Schuur aan. Wie verzekerd wil zijn van het paasontbijt, doet er volgens Jef en René goed aan om tijdig te reserveren. Jef: “We kunnen er heel wat maken, maar op is op.” Bestellen kan via de Traiteurpagina van Bij Jef op www.vinewine.nl (Klik hier)

Jef en Nadine verzorgden een jaar geleden tijdens de eerste lockdown ook al een uitgebreide paasbrunch waarbij een paar honderd Texelaars van 75 jaar en ouder op Paasbrunches werden getrakteerd. Veel Texelaars wilden ook graag betalen voor een Paasbrunch van Michelinster-niveau, zodat medewerkers en vrijwilligers toen op eerste paasdag urenlang in touw waren om in totaal 924 brunches op het eiland rond te brengen. “Prachtig om te doen, maar logistiek was het een gigantische operatie. Dit jaar mogen de mensen het zelf komen halen”, zegt Jef.

De samenwerking tussen René en Jef is geen verrassing. “We doen al jaren dingen samen. Zo zoekt Nadine de wijnen voor ons uit. We hebben een tijd samen hardgelopen en spreken elkaar regelmatig. Zo is dit idee ontstaan”, vertelt René. Jef: “Ik zorg straks met mijn team voor het eten. René en zijn mensen zetten er koffie en thee bij en serveren de ontbijtjes uit.”

Het uitgebreide paasontbijt bestaat uit koude én warme hapjes en kost €25,-. Gasten reserveren en betalen van tevoren en kunnen hun eten tussen 9:00 en 11:00 uur afhalen. 

René: “We serveren het in een mooie doos en brengen het bij je auto. Volledig coronaproof. Je kunt het thuis opeten of in je auto. Dat mag iedereen helemaal zelf weten. Bij mooi weer kun je misschien een plekje op het strand zoeken.”

Van onze partners