Logo texel0222.nl
TexelTips

Schip in Zicht bij Kaap Skil

Texel was in de zeventiende eeuw het middelpunt van de wereldzeeën. Op de Reede, aan de oostkant van het eiland, lagen soms honderden handels- en oorlogsschepen te wachten op gunstige omstandigheden om uit te varen. In de tentoonstelling Schip in Zicht bij Museum Kaap Skil komt dit verleden weer tot leven.

In Kaap Skil ligt al sinds 2002 een enorme maritieme maquette, de grootste ter wereld. Daaraan is een hele nieuwe dimensie toegevoegd. Met moderne technieken worden de verborgen verhalen achter de honderdzestig schepen zichtbaar en kom je alles te weten over hun kenmerken, de routes die ze voeren, bijzondere weetjes en belangrijke gebeurtenissen. Op grote touchscreens zijn de scheepsmodellen van heel dichtbij te zien, tot in de kleinste details. De Zeven Provinciën bijvoorbeeld, waarmee Michiel de Ruyter vele zeeslagen won. Of de Petronella, een fluitschip met bestemming Riga, waar graan werd gekocht.

Museum Kaap Skil is dagelijks open. Tickets (zónder tijdslot) zijn zowel bij de kassa als online via www.kaapskil.nl verkrijgbaar.

Meer berichten