Ook rondvluchten Tessel Air mogen vanaf Paracentrum Texel weer van start | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Vanaf woensdag zijn er weer rondvluchten mogelijk.
Vanaf woensdag zijn er weer rondvluchten mogelijk. (Foto: Tessel Air)
Texel Actief

Ook rondvluchten Tessel Air mogen vanaf Paracentrum Texel weer van start

Goed nieuws voor Paracentrum Texel nabij De Cocksdorp. Vanaf woensdag kan er weer met 100 procent bezetting worden gevlogen tijdens rondvluchten die vanaf daar worden aangeboden door Tessel Air. Vrijdag gingen de signalen op groen, maar voor men operationeel was, moest er één en ander gebeuren.

"We zijn dolblij", vertelt Rob Hopster, van Tessel Air. Vanwege de coronamaatregelen kon men meer dan honderd dagen niet vliegen met meer dan één passagier. Dat kon niet uit, of de prijzen moesten dusdanig worden opgeschroefd dat het leuke er snel vanaf zou zijn. De vliegtuigen stonden op diverse plaatsen in Nederland op de grond. Toen vrijdag bekend werd dat er weer gevlogen mocht worden, moesten de toestellen eerst weer naar Texel. Daarnaast moeten de piloten iedere negentig dagen minsten driemaal opstijgen en driemaal landen voordat ze met passagiers mogen vliegen. "Dat is sinds maandag gebeurd, ook zijn alle licenties weer gekeurd en de machines staan er gepoetst klaar voor. Er is de afgelopen periode heel veel werk verzet vanuit de branche om dit weer voor elkaar te krijgen. Grote vluchten mochten wel, kleinere vliegtuigen niet. En dat terwijl bij deze vliegtuigen zelfs letterlijk een raampje open kan."

Aan boord is men wel verplicht een mondkapje te dragen en na iedere vlucht wordt het toestel ontsmet. "Maar dat neemt het vliegplezier niet weg. Sinds drie weken werd er alweer gesprongen vanaf Paracentrum Texel. Dat was nog vogelen met het mondkapje, hoe blijft dat zitten? Daar vonden we een oplossing met een sjaal die ook door motorrijders en fietsers wordt gebruikt, een zogenoemde buff. Deze geeft nog warmte ook en met deze sjaal over het mondkapje blijft laatstgenoemde goed zitten."

Boeken voor de rondvluchten kan weer via www.tessel-air.nl.

Meer berichten