<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
TexelTips

Top 10 van kinderactiviteiten op Texel

Naar buiten, er op uit! Texel is voor kinderen een waar speelparadijs. Met het strand, het bos en de duinen als achtertuin hoef je je niet te vervelen. Om het nóg leuker te maken, heeft het speelteam van Texel0222.nl een Top 10 van de mooiste Texelse kinderattracties samengesteld.


1. Landgoed De Bonte Belevenis

Bij De Bonte Belevenis is veel te zien en te beleven. Je kunt aan de slag in de zeepmakerij, papierschepperij, bakkerij en kaarsenmakerij. Ouders kunnen een kijkje nemen in de bierbrouwerij en in de distilleerderij. Buiten zijn boerderijdieren, de speelweide, de picknickweide, de kruiden- en moestuin en meer.

Plaats: Landgoed De Bonte Belevenis, Rommelpot 11, Den Hoorn www.landgoeddebontebelevenis.nl

2. De Zelfpluktuin

In de Zelfpluktuin kun je je eigen fruit, groenten en bloemen rechtstreeks uit de tuin plukken. Verser en gezonder kan niet! Na het plukken kun je rustig bijkomen op het binnen- of buitenterras met een ijsje, smoothie of stukje taart en spelen in de zandbak met graafmachines.

Plaats: Zelfpluktuin Texel, Middelandseweg 4, Oudeschild www.zelfpluktuin.nl

3. Schapenboerderij Texel

Lammetjes knuffelen kan bij Schapenboerderij Texel. Je kunt je in het hooi nestelen en dan komen de diertjes vanzelf op je af. Of aai de boerderijdieren die op het erf rondlopen, zie hoe de boer schapen drijft met hulp van honden, een speeltuin, etc. Plaats: Schapenboerderij Texel, Pontweg 77, Den Burg www.schapenboerderijtexel.nl


Jan Hovestreijdt

4. Het Speelschip op de Waddenhaven Texel

Waddenhaven Texel in Oudeschild is een bron van vertier, ook en zeker voor kinderen. Het Speelschip is een trekpleister en dit seizoen geheel vernieuwd. Nog mooier en veiliger, kinderen kunnen zich er heerlijk vermaken.

Plaats: Waddenhaven Texel, Haven 26, Oudeschild.

5. Karting Texel

Karten kan op Texel op een van de weinige buitenbanen in Nederland. Benzinekarts halen er op het 500 meter lange circuit snelheden van 70 kilometer per uur. ’s Zomers wordt een deel van de baan ingericht voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Behalve karten is er nog veel meer te beleven op het circuitpark, zoals midgetgolf.

Plaats: Karting Texel, Akenbuurt 14, Den Burg www.kartingtexel.nl

6. Waterspeelplaats De Cocksdorp

Voor kinderen is op het dorpsplein in De Cocksdorp de Waterspeelplaats. Spelenderwijs maken de ze kennis met de werking van het water. Een mooie mix van plezier en educatie. Het plein is een initiatief van Stichting Waterrijke Perspectieven.

7. Avontuur op zee

De Waddenzee zit vol avontuur. Dagelijks vertrekken vanuit de haven van Oudeschild de schepen TX10 en TX20 voor een rondvaart over het wad. Je ziet de zeehonden, maar kunt ook met de kotter mee garnalen vissen. Rustig varen over het wad, met onderweg een uitstapje op een wadplaat. Voor wie van actie houdt, zijn er ook snelle boten. www.hetwadop.nl

8. Kinderspeelparadijs

Op Vakantiepark De Krim is van alles te beleven voor kinderen. Voor de kleinste is er het Kinderspeelparadijs, voor wie wat groter is het klimpark, lasergamen, glow in the dark, midgetgolfen, bowlen en allerlei andere soorten vermaak.

Roggeslootweg 6, De Cocksdorp. www.dekrim.nl

9. Het bos

De Dennen: Een wandeling door het Texelse bos, oftewel De Dennen, wordt een nog groter avontuur met een bezoek aan uitkijktoren Fonteinsnol aan de Rozendijk of speelplaats Het Vierkante Stuk aan de Ploeglanderweg.

’t Eikenbossie: Op de Hoge Berg, het hoogste punt van Texel, vind je Het Doolhof, onder de Texelaars beter bekend als 't Eikenbossie. Een geweldige speel- en picknickplek, ideaal om te klimmen en tikkertje of verstoppertje te spelen.

Sommeltjespad: Aan de Pelikaanweg nabij De Koog bevindt zich het Sommeltjespad: een wandelpad van 2 kilometer, speciaal voor kinderen. Sommeltjes zijn volgens een Texelse mythe aardmannetjes die bij daglicht verstenen.

10. Texel Zoo

Bijzondere planten en dieren kom je tegen in Texel Zoo, waar je heerlijke door spannende paadjes kunt wandelen. Honderden soorten vlinders, allerlei soorten vogels. Maar bijvoorbeeld ook aapjes en stokstaartjes. Regelmatig zijn er demonstraties met roofvogels.

Schorrenweg 20, nabij Oosterend. www.texelzoo.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten