<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Museum Waelstee
Texel Actueel

Nieuwe exposities in Museum Waelstee Texel

Na een winter van hard werken door veel vrijwilligers is vanaf 3 maart 2020 Museum Waelstee in dorp De Waal weer geopend. Naast de vaste collecties is er komend jaar nog veel meer te zien en bewonderen in museum.

In het voorhuis is tot 1 juli de expositie van Daan van Loenhout “Boerderijdieren in de spotlights” te zien. De expositie “Van vlas tot linnen” toont de vlasteelt op Texel in het verleden. Machines voor het kweken en oogsten van vlas en fraai linnenwerk zijn te bezichtigen. Bij deze expositie wordt ook aandacht besteed aan de meekrapteelt. Dit landbouwproduct werd vooral geteeld voor de rode kleurstof, die werd gebruikt voor het kleuren van textiel en leer. Een opengewerkt schaalmodel van de meekrapfabriek staat opgesteld.

De tentoonstelling “Texelse brandweer verleden tot heden”, samengesteld met medewerking van de Texelse brandweer, met verschillende blusvoertuigen, brandweerattributen en foto- en filmmateriaal van branden op Texel is wegens de grote belangstelling verlengd. Het museumonderdeel “Geloven op Texel” is geheel opnieuw ingericht rond pronkstuk het schilderij De Aanbidding der Koningen.

Op de bovenverdieping is de afdeling Oud Texels speelgoed verder uitgebreid. Tevens staan diverse vitrines met wagen miniaturen en een model van boerderij Sint Marcus opgesteld. De expositie over de Watersnoodramp, met onder meer een indrukwekkende video over de ramp en foto- en krantenmateriaal, is verlengd.

Door de week heen zijn er verschillende demonstraties, zo is op dinsdag- en woensdagmiddag de smederij in werking. Demonstraties worden aangekondigd op de website van het museum.

U vindt Museum Waelstee aan Hogereind 6 in De Waal. Klik hier voor de locatie op de kaart.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten