Texelse Bierbrouwerij presenteert 13de bier | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
De presentatie van het nieuwe bier op het terras van Gastropaviljoen XV.
De presentatie van het nieuwe bier op het terras van Gastropaviljoen XV. (Foto: JUSTINSINNER.NL)
Eten & Drinken

Texelse Bierbrouwerij presenteert 13de bier

Maandag 28 oktober j.l. introduceerde de Texelse Bierbrouwerij haar nieuwe speciaalbier bij Gastropaviljoen XV. Het nieuwe en dertiende bier in het aanbod van de lokale brouwerij heeft de naam Texels Blond. Het is een licht blond bier, met een verrassend accent. Een vleugje Texelse zeevenkel geeft dit bier een aromatisch en zacht kruidig accent.

Wij durven te stellen: "Blond bier van een nieuwe orde".

Na geproefd te hebben kunnen we met een gerust hart melden dat Texels Blond een heerlijk product is gemaakt van pure ingrediënten. Een lichtkleurig, troebel blond bier dat een nieuwe selectie hopsoorten combineert met een vleugje echte Texelse zeevenkel voor een frisse, aromatische en zacht kruidige afdronk. Dit maakt dat dit blond bier zich onderscheid van de "gewone" blond bieren. Texels Blond heeft een voor de Texelse Bierbrouwerij toegankelijk alcoholgehalte. Het percentage is vergelijkbaar met een pilsener en is 5%. Hierdoor drinkt het bier vergeleken met andere speciaalbieren lekker weg. De zeevenkel zorgt voor de Texelse twist. Het plantje groeit langs de kust op Texel. Een beschermd en zeldzaam plantje, dat aan Texels Blond een uniek accent geeft.

Tussen 29 oktober en 5 november 2019 is Texels Blond alleen nog verkrijgbaar op Texel. Vanaf 6 november is het ook verkrijgbaar in horeca en slijterijen in de rest van Nederland, de overkant. 

Eindconclusie: "Met Texels Blond biedt Texels een onderscheidend blond bier aan. Dit is een eerlijk eilandproduct dat je niet kunt laten staan." 
 

Meer berichten