Afbeelding
Foto: Patrick Piersma

Archeologiedagen bij Museum Kaap Skil

Algemeen Texel Actueel

Van 11 t/m 13 oktober zijn de Nationale Archeologiedagen. Voor Museum Kaap Skil een mooie gelegenheid om extra aandacht te besteden aan onderwaterarcheologie. Op zaterdag wordt in de Burghtkerk een Texelse archeologiedag gehouden. Ook daar is Museum Kaap Skil aanwezig.

Op vrijdag 11 oktober kunnen kinderen tussen 12 en 14 uur in Museum Kaap Skil de conservator helpen met het registreren van vondsten. Het is een hele klus om uit te vinden waar een scherf van afkomstig is, maar door goed te kijken en de juiste vragen te stellen, kom je een heel eind! Deze activiteit, Help de conservator, vindt ook plaats op zaterdag in de Burghtkerk.

Op zaterdag 12 oktober geeft conservator Alec Ewing om 14 uur uitleg bij de pronkbeker in Museum Kaap Skil. De rest van de dag is hij aanwezig in de Burghtkerk, waar iedereen hem van alles kan vragen, ook over zelf gevonden voorwerpen.

Op zondag 13 oktober kan geholpen worden bij het in elkaar passen van gebroken aardewerk in Museum Kaap Skil. Tussen 12 en 16 uur kunnen bezoekers komen helpen puzzelen en plakken. Om 14 uur geeft Alec Ewing weer een presentatie bij de opgedoken pronkbeker. 

Van onze partners