<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Museum Kaap Skil het meest veelzijdige museum van Texel!

Museum Kaap Skil aan de Heemskerkstraat in Oudeschild in een 'must see' voor iedereen die Texel bezoekt. Een eilandervaring die minstens net zo informatief als entertainend is, voor jong en oud. Een doe en beleef ervaring die je op het eiland niet mag en wil missen.

ONDERWATERARCHEOLOGIE

In de zee bij Texel liggen honderden wrakken van schepen die eeuwen geleden zijn gezonken. Duikers vinden er van alles: van scheepsonderdelen tot wapentuig en van handelswaar tot gebruiksartikelen. Te zien in de tentoonstelling 'Archeologie onder water'.

OPENLUCHTMUSEUM

Wandel binnen bij de visser en de timmerman en waan je 100 jaar terug in de tijd. In de authentiek ingerichte huisjes van het oude dorp Skil komt het water uit de pomp, wordt gekookt op petroleumstelletjes en geslapen in de bedstede.

SCHERVENWRAK           

In 1822 zonk de Pieter Anthony voor de kust van Texel. Het schip zat vol spullen voor de plantages in Suriname. Duikers vonden het wrak twee eeuwen later en noemden het Schervenwrak. Ontdek het verhaal en de vondsten in 'De ondergang van de Pieter Anthony'.

MOLEN DE TRAANROEIER

Op het museumterrein staat een nog werkende graanmolen uit 1727. Wat doen die zware metalen constructies in de molen? Het zijn overblijfselen uit de tijd dat de wieken elektriciteit opwekten. Een molen met een bewogen geschiedenis!

LET OP: Ontdek de pronkbeker! Tot 3 november 2019 te zien in de tentoonstelling Pronkstuk uit het Palmhoutwrak.

Museum Kaap Skil

Heemskerkstraat 9 Oudeschild (Klik voor locatie op kaart)

www.kaapskil.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten