<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: De Vlijt
TexelTips

Texel Airport een bruisende plek | Deel 5 Restaurant De Vlijt ademt luchtvaartgeschiedenis

Texel Airport is een bruisende plek waar vliegtuigen opstijgen en landen, parachute wordt gesprongen, er is een restaurant met een fraai terras, het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum '40-'45, een vliegtuigonderhoudsbedrijf, een zweefvliegclub en eens in de drie jaar een grote vliegshow. Boven de lunchkaart staat Flightplan, boven die met de aperitieven Debriefing en aan de muur hangen historische foto's van vliegtuigen. Airportrestaurant De Vlijt ademt in alles de rijke geschiedenis van de luchtvaart.

Het restaurant bestaat al tientallen jaren, maar veranderde in 2018 van eigenaar. De directie van Texel Airport kocht het pand (met de bijbehorende hotelkamers) en besteedde de exploitatie uit aan hotel De Pelikaan bij De Koog. Bedrijfsleider en gezicht van de zaak werd Ingrid Hennink, een doorgewinterde vakvrouw, bekend als de voormalige eigenaar van eetcafé De Kombuis op de haven van Oudeschild.

Het horecabedrijf onderging een metamorfose. De indeling werd grondig aangepakt en het interieur kreeg een bij de omgeving passende look. Stoer, zonder tierlantijnen, maar toch authentiek en warm. Zorgvuldig werd ook de nieuwe naam gekozen. Het Texelse vliegveld heette vroeger De Vlijt. En als je het snel uitspreekt, hoor je The Flight, eveneens een verwijzing naar de luchtvaart.

Restaurant De Vlijt richt zich zowel op vliegers en parachutespringers als op toeschouwers en Texelaars. Bij mooi weer zit je heerlijk op het grote en zonnige terras, met een fantastisch uitzicht op de naar beneden komende parachutisten. Je kunt er de geparkeerde vliegtuigen bijna aanraken! Voor kinderen is er een groot springkussen.

Uitgebreid dineren is bij De Vlijt niet mogelijk, lunchen wel. Ook worden heerlijke pannenkoeken, superhamburgers en vegaburgers geserveerd en kun je er uiteraard terecht voor koffie met appelgebak en een borrel met bittergarnituur.

De Vlijt is dagelijks open op de momenten dat ook het vliegveld open is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten