Restaurant Tip: Restaurant Bij Jef in Den Hoorn | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Restaurant Tip: Restaurant Bij Jef in Den Hoorn

Restaurant Bij Jef in Den Hoorn wordt tot ver buiten de landsgrenzen geroemd. Niet voor niets heeft het restaurant als enige op de Wadden al elf jaar een Michelinster. Wil je een echt bijzonder culinaire ervaring tijdens je verblijf op Texel, dan is een bezoek aan Bij Jef een must. No-nonsense en eigenzinnig. Altijd op zoek naar harmoniërende contrasten in smaak en textuur.

Zie daar de kookstijl van Meester-kok Jef in een notendop. Lokale producten zijn een belangrijk onderdeel van zijn repertoire. Zoals Texels (zuig)lam, Texelse kazen en schaal- en schelpdieren. Deze voorliefde voor wat het eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie die hij opdoet tijdens buitenlandse gastronomische reizen. Noem het 'Local meets Cosmopolitan'. De wijnen van Meester gastvrouw en sommelier Nadine sluiten perfect aan op Jefs creaties. Niet voor niets worden Jef en Nadine door gasten én professionele recensenten geroemd om hun unieke, persoonlijke stijl. Telegraaf:  "Jef en Nadine: een gouden koppel. Jong, eigenzinnig, tikje eigenwijs, maar met lef en pure liefde voor het vak."

Een recensie: "In één woord verpletterd! In iets meer woorden: direct na de gastvrije ontvangst werden we al verwend met 'snacks' bij de borrel, waarin de bijzonderste smaakcombinaties waren toegepast. Het menu, in ons feestelijke geval bestaand uit zeven gangen, bestreek een breed scala aan producten van en om Texel waarbij de (Wadden)zee, niet toevallig, een belangrijke rol speelde. We kozen daarnaast voor een BOB-arrangement, zodat we niet al te wankel in de taxi stapten. Zelden hebben we zulke geslaagde combinaties geproefd tussen wijn en spijs. Voeg daarbij de informele maar informatieve opstelling van de staf en een ruime inkijk in de doenerige keuken en het is duidelijk: we waren verpletterd!" - Dolf Middelhoff

Restaurant Bij Jef - Herenstraat 34 Den Hoorn -  Reserveren: 0222 319623 WEBSITE

Meer berichten