Afbeelding

Texel Halve Marathon beleeft tiende editie

Aankondiging

Met de massale start vanaf het bovendek van één van de TESO-boten, waarbij op het sonore geluid van de scheepstoeter zo'n 1650 hardlopers tegelijk het eiland opstromen, is de Texel Halve Marathon één van de bijzonderste gebeurtenissen van het jaar. De tiende editie wordt gehouden op zondag 25 september en gaat even voor 12.30 uur van start.

De deelnemers krijgen een afwisselend parcours voorgeschoteld, met een doorkomst in het pittoreske Den Hoorn en verder een schitterend landschap, bestaand uit weilanden, bos, duinen en strand. De finish is op de sfeervolle Groeneplaats in het centrum van Den Burg.

Toeschouwers kunnen de wedstrijd uitstekend volgen. Met honderden, misschien wel duizenden tegelijk staan ze bij de start en finish. Een aanrader is onderweg het dorpspleintje in Den Hoorn, waar het deelnemersveld wordt opgesplitst. De deelnemers aan de loop over 21 kilometer gaan linksaf de Herenstraat in, deelnemers aan de loop over 6 en 10 kilometer gaan via de Kerkstraat het dorp uit. Andere locaties waar veel publiek zich verzamelt, zijn restaurant Bos en Duin (na 10 kilometer), strandpaviljoen Westerslag bij paal 15 (na 12 kilometer) en restaurant De Worsteltent (na 17,5 kilometer).

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt in Den Burg de Kidsrun gehouden. Kinderen vanaf 4 jaar lopen twee rondes door het centrum, in totaal zo'n 1250 meter. Start en finish zijn op de Groeneplaats. Het eerste startschot, voor de jongste jeugd, klinkt om 11.00 uur.

De halve marathon is al maanden volgeboekt, deelnemen aan de Kidsrun kan nog wel. Veel meer bijzonderheden staan in de special in het hart van deze Vakantiekrant en op www.texelhalvemarathon.nl.

Van onze partners