<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Edo Kooiman
TexelTips

Wellness op Texel laat je ultiem verwennen

  Toerisme

Texel als toppunt van ontspanning. Als de boot afmeert, valt alle stress van je af. Herkent u dat gevoel? Het bad wordt nóg warmer met een bezoekje aan een van de wellnessaccomodaties die het eiland rijk is. Een kuit- en rugmassage na het wandelen, een avondje naar de duindoornsauna of een dagje spa met als hoogtepunt een Texelse schapenwolpakking: in deze drie hotels kun je ook zonder te overnachten terecht voor een ontspannende eilandervaring.

Spa & Woolness bij Boutique Hotel Texel

Ontspannen hoeft niet ingewikkeld te zijn

In Boutique Hotel Texel in polder Eierland bevindt zich een uitgebreide spa. Deze bestaat uit een zwembad, Finse sauna, geursauna, zeedamp-stoombad, high spa, relaxruimte en jacuzzi op het dak. Ook is er een schoonheidssalon, haarspa en massagesalon en worden reikibehandelingen en coaching aangeboden. Exclusief bij Boutique Hotel Texel is 'Woolness': wellness 'op sien Tessels'.

In vroegere tijden was een schapenwolbad al een manier om te ontspannen. "De arme boerenbevolking gebruikte wol om de koude winters door te komen of na een dag van noeste arbeid de spieren en gewrichten weer soepel te maken; tegenwoordig gebruiken we de schapenwol om pakkingen te doen", vertelt Marianne Langeveld van Boutique Hotel Texel. "Ontspanning hoeft niet gecompliceerd te zijn."

De wol, een natuurproduct, werkt isolerend. Dit kan verlichting geven bij gewrichts- of spierpijn. Het vet in de wol, lanoline, voedt de huid. "Gasten verwachten vaak dat een wolbad kriebelt, maar het tegendeel is waar: de wol is nog vet en heeft lange vezels, zoals bij een wollen trui niet het geval is. Bezoekers zijn vaak aangenaam verrast."

Natuurlijk wordt uitsluitend wol van het Texelse schapenras gebruikt. De zilte zeelucht zorgt voor een bijzondere structuur, vette en hoogwaardige kwaliteit wol. De spa is niet alleen toegankelijk voor hotelgasten; ook Texelaars zijn van harte welkom. Er zijn arrangementen, maar entree voor bijvoorbeeld alleen de spa of juist een massagebehandeling, kan ook.

Boutique Hotel Texel - Spa Woolness Postweg 134, nabij De Cocksdorp (0222) 311 237

Texelse geursensaties bij Hotel Greenside

Duindoorn, dennenbos en hooibloemen: deze typisch Texelse geuren helpen spa-bezoekers bij Hotel Greenside in De Koog te ontspannen. De boetsauna, geheel in Texelse stijl, is een Finse sauna waarin de geur van hooibloemen wordt verspreid. In de infrarood-Dennensauna wordt de geur van het dennenbos verspreid. Wie van hoge luchtvochtigheid houdt, kan terecht in de Duindoornsauna: een stoombad met duindoorngeur.

De spa van Hotel Greenside bevat daarnaast een belevenisdouche (inloopdouche met stortdouche, regendouche en brede waterstraal), een 'breeze' solarium met MP3-speler, waterverneveling en geursensatie  en een hydrojet. Voor massages en schoonheidsbehandelingen kan men eveneens terecht in de spa van Hotel Greenside.

Hotel Greenside Stappeland 6, De Koog (0222) 327 222 

Wellness bij Grand Hotel Opduin na een stevige strandwandeling

Na een fikse strandwandeling bij De Koog kan het bijkomen al op enkele minuten extra loopafstand beginnen: bij Grand Hotel Opduin bevindt zich een spa met Finse sauna, Turks stoombad, solarium, zwembad en fitnessruimte. In de massagestoel worden de kuit- en rugspieren losgemasseerd. Een bezoek aan de wellnessfaciliteiten kan worden gecombineerd met diverse massages en beautybehandelingen, zoals bijvoorbeeld de Texelfeeling-behandeling met Texelse honing en een crème met Texels wolvet. Wie niet bij Opduin logeert, kan op elke tweede en derde dinsdag van de maand terecht in de spa of kan voor een andere avond een reservering maken.

Grand Hotel Opduin Ruijslaan 22, De Koog (0222) 317 445 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten