<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Camping Tip Texel: 't Woutershok in het Texelse bos

  Toerisme

Verscholen in het dennenbos liggen de groene velden van 't Woutershok. Een camping op Texel, waar je meelift op het ritme van de natuur. Elk seizoen verschiet het bos van kleur. En dat is uw dagelijks uitzicht! Bospaadjes waar het avontuur lonkt, een hemel vol sterren, zacht geruis van het bladerdak.

Kampeerder, houd u plaats in eer,

Waar Texels Koning keek op neer;

Gedraag u zó, dat ieder mag

prijzen uw kampeergedrag.

Ik Wens u 't beste, jong en oud…

In naam des Konings en van Wout.

Het is de laatste strofe uit de 'Ballade van 't Woutershok', de bosrijke camping aan de Rozendijk in De Dennen. Wat meer dan vijftig jaar geleden begon als camping van Staatsbosbeheer, is uitgegroeid tot misschien wel de mooiste camping van het eiland. Geen eetcafé of bowling, de natuur en het gevoel van vrijheid maken het verschil. Waar steeds meer kampeerlocaties een soort pretparken worden, brengt 't Woutershok kamperen nog zoals het bedoeld is: tijd voor elkaar, een prachtige omgeving met de voorzieningen van nu. Gasten noemen het "Het Woutershokgevoel", een gemoedstoestand die goed waarneembaar is wanneer je met eigenaar Ricardo de Graaf over het terrein loopt. De gasten herkennen hem en de goedlachse eigenaar kent de gast. Een snelle wandeling over de camping zit er niet in, overal wordt hij aangesproken en Ricardo neemt er de tijd voor.

Hondenplaatsen

"Tijd nemen voor je gasten is belangrijk. Een camping is nergens zonder haar gasten. Het enige onderscheid dat we maken zijn gasten met een hond en zonder een hond. We hebben velden waar mensen met honden staan en kampeerplaatsen voor mensen zonder honden. We merken dat dit werkt. Ruimte is voor ons ook erg belangrijk. Het moet niet zo zijn dat je buren struikelen over jouw scheerlijn of met de neus tegen jouw voortent van de caravan aan zitten. Wij gaan het niet volproppen."

Modern

Een camping van de oude stempel betekent niet dat het een oubollige bedoening is. Zo zijn er sinds dit jaar twee luxe ingerichte tenten. "Voor hen die wel de kampeerbelevenis willen ervaren, maar met de luxe van thuis. De inrichting (5 personen) is trendy en past bij het natuurlijke karakter van onze camping. Met een eigen keuken (spoelbak, stromend koud water) en knusse slaapruimtes met heerlijke bedden." Om de kampeersfeer te behouden, moet men voor de sanitaire stop en de afwas wel naar het centraal gelegen sanitair.

Sanitairpaviljoen

Voor de sanitaire stop, de was en de afwas kan de gast terecht in het prachtige toiletgebouw naast de grote natuurspeeltuin. 't Woutershok noemt het gebouw het "5-sterren sanitairpaviljoen" en terecht. Het gebouw is van alle gemakken voorzien, inclusief kinderdouche en een aparte doucheruimte voor minder validen.

ANWB Charme Camping

't Woutershok laat zien met recht door de ANWB te zijn benoemd tot Nederlands mooiste charmecamping. De luxe van nu (WiFi, stroom, vuilwaterafvoer en schoon watertoevoer en wasmachines) met de sfeer van vroeger. Centraal gelegen op het eiland, dichtbij het strand en in de bossen, dichtbij Den Burg en ideaal gelegen tussen Den Burg en De Koog. Uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen en voor oudere kampeerders.

Het Woutershok ligt aan de Rozendijk 38 in de Dennen tussen Den Burg en De Koog en is hier te vinden op de kaart.

Telefonisch zijn ze bereikbaar via 0222-313080


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten