<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Papegaaien en uilen bij Vogelbush Eureka

  Divers

Texel staat wijd en zijd bekend als vogeleiland, maar dat je hier ook zomaar oog in oog kunt staan met parkieten, papegaaien en andere tropische vogels weten veel minder mensen. Bij Vogelbush Eureka vliegen ze vrij rond in een grote tropische tuin. Minstens zo speciaal zijn de enorme roofvogels buiten.

Vogelbush Eureka is een bijzonder bedrijf, gevestigd te midden van de uitgestrekte akkers van polder Het Noorden, niet ver van Oosterend. Binnen is een grote tuin, waar tussen exotische bloemen en planten een indrukwekkende collectie tropische vogels woont. Als bezoeker word je langs smalle paden en over bruggetjes door de tuin geleid. De vaak nogal luidruchtige vogels laten zich makkelijk ontdekken en vliegen soms op armlengte aan je voorbij. Een tip: neem vooral rustig de tijd om op een bankje te zitten en van de paradijselijke sfeer van de tuin te genieten.

Buiten vliegen steenuilen, oehoes, torenvalken, buizerds en andere roofvogels. Een valkenier verzorgt geregeld demonstraties, waarbij enorme vogels op zijn handschoen landen. Ben je zelf ook niet bang uitgevallen, dan kun je je aanmelden, want de valkenier is altijd op zoek naar bezoekers die hem willen assisteren. Tijdens de demonstratie kun je prachtige foto's maken. Vergeet dus vooral je camera niet.

Meer informatie: www.eurekatexel.nl en www.texelagenda.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten