<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Terras Tip Den Burg: Eetcafé De Kastanjeboom

  Divers

Het gezellige terras van Eetcafé De Kastanjeboom op de Stenenplaats in Den Burg weet zich beschut door een van de oudste bomen van Texel. De kastanje werd rond 1840 geplant, waarschijnlijk door burgemeester Pieter Keijser, op de plek waar in de Franse tijd een 'vrijheidsboom' was geplant. Toen de Fransen waren verdreven, werd de boom door Texelse patriotten omgehakt. Hoewel kastanjes vanwege hun gevoeligheid voor zout eigenlijk niet op de eilanden thuishoren, is de opvolger van deze vrijheidsboom dus al zo'n 175 jaar oud.

Het terras van de Kastanjeboom is een echte aanrader. Snelle en vlotte service en hoge kwaliteit zijn de kenmerken. Op het terras van eetcafé De Kastanjeboom geniet je dus niet alleen van de majestueuze kastanje en het flanerende publiek. De echt lekkere koffie met Texelse koek of taart, gebakken door de gepensioneerde Texelse bakker Han Dros is een reden op zich om hier te gaan zitten.

Natuurlijk kunt u bij De Kastanjeboom ook terecht voor een verfrissend biertje (meerdere van de tap en ook verschillende op fles) of drankje, heerlijke broodjes en eenvoudige, maar smakelijke en veelzijdige gerechten, waarin Texelse producten een vooraanstaande rol spelen.

Eetcafé De Kastanjeboom vindt u hier op de kaart en in Den Burg op Stenenplaats 2 in het hart van het dorp.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten